Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

У с.Залізничне попрощалися із загиблим військовослужбовцем, Героєм – Солоненком Іваном Вікторовичем

Дата: 02.02.2023 16:56
Кількість переглядів: 110

Сьогодні, 02 лютого 2023 року у с. Залізничне відбулося прощання із загиблим військовослужбовцем Солоненком Іваном Вікторовичем. Аби віддати шану та провести в останню путь Героя, до батьківської хати завітали керівництво громади, працівники селищної ради, рідні, близькі, знайомі родини Івана та його особисто.

Іван народився 30 червня 1989 року та проживав у с. Залізничне колишнього Вільшанського району Кіровоградської області. Закінчив Сухоташлицьку загальноосвітню школу. Після закінчення школи пішов навчатися до одного з училищ м. Первомайськ Миколаївської області на електромонтера. До лав Збройних Сил України призваний одразу після закінчення училища, а потім, по завершенню строкової служби, залишився за контрактом ще на 1 рік.

Під час проходження військової служби доля звела його із дівчиною Ольгою, яка пізніше стала його дружиною.

Останні роки перед війною працював на шахті у м. Покровськ Донецької області та проживав із дружиною у м. Мирноград Покровського району Донецької області. Одразу після 24 лютого 2022 року, коли розпочалася повномасштабна війна росії проти України, переїхав з дружиною до своїх батьків у с. Залізничне.

07 липня 2022 року мобілізований Четвертим відділом Голованівського РТЦК та СП. Військову службу проходив на посаді кулеметника 3 стрілецького відділення 1 стрілецького взводу 1 стрілецької роти 2 стрілецького батальйону військової частини А 1736.

22 січня 2023 року внаслідок поранення Іван був госпіталізований до лікарні ім. Мечникова м. Дніпро та продовжував боротися за життя. А вже 28 січня 2023 року життя нашого земляка обірвалося…

За військовими успіхами України у війні з росією стоїть конкретна особистість. Особистість, на якій тримається наша віра у перемогу. Хто робить усе можливе, а інколи, здається, і неможливе, аби дати нам шанс на майбутнє.

За кожним метром відвойованої нашої землі стоїть чиєсь загублене життя та доля, зруйнована сім`я та розпач рідних.

Нам гірко та боляче усвідомлювати, що частиною наших військових успіхів у цій війні є відібране російськими окупантами життя нашого земляка, Героя – Івана Солоненка.

Ціною найкращих ми виборюємо право на існування, право на життя на рідній землі, право говорити українською мовою та мислити як українці, право бути вільними та незалежними у своїй державі. Ціною, яка виявилася занадто високою для батьків, дружини та рідних Івана.

Цю високу ціну буде в змозі виміряти лише історія. Ми, беззаперечно, повинні пронести пам`ять про подвиг Івана крізь віки. Пам`ять про нашого земляка, Героя – Івана, як людини, яка віддала найцінніше у боротьбі за цілісність і незалежність нашої України – своє життя.

Від імені жителів Вільшанської громади, виконавчого комітету селищної ради та депутатського корпусу висловлюємо щире, глибоке співчуття батькам, дружині, рідним та близьким з приводу непоправного горя.

Нехай Господь Бог допомагає Вам перенести важкий біль несправедливої втрати рідної людини.

Низький уклін та світла пам`ять Герою, який в тяжкий та доленосний час для нашої держави став на захист її суверенності та незалежності.

Вічна слава Герою Івану!

Герої не вмирають!

Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь