Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Шановні жителі селища Вільшанка, сіл Калмазове та Осички!

Дата: 01.04.2020 15:17
Кількість переглядів: 642

                       Шановні жителі

                    селища Вільшанка, сіл Калмазове та Осички!

            Сьогодні, як і в попередні дні, на території Вільшанської селищної ради проводяться карантинні заходи щодо боротьби з короно вірусним збудником хвороби.  Варто відмітити, що громадяни стали відповідальнішими за себе і за членів свої родин., користуються засобами індивідуального захисту, але, на превеликий жаль, масок у районі не вистачає. Прикро, що обласне керівництво мережі аптек «Ліки Кіровоградщини» упродовж 2.5 місяців цього року не забезпечили поставку медичних масок до Вільшанської аптеки. З сіл району щоденно надходять прохання щодо цих засобів захисту, які вкрай необхідні у цей час, коли вирує така недуга. У села масово повертаються заробітчани з країн, де  ця хвороба поширена, і їм ці маски дуже потрібні. Дякувати Богу, що в райцентрі працюють дві приватні аптеки ( одна з них цілодобова), які пропонують населенню засоби індивідуального захисту і дезрозчини. Приємно, що піклується про своїх односельчан депутат Кіровоградської обласної ради Ярослав Бублик, який забезпечив усіх жителів села Осички індивідуальними масками, за що ми йому щиро вдячні.

            З другого квітня цього року буде проводитись дезінфекція під'їздів багатоквартирних будинків у Вільшанці:оброблятимуться, східці, поручні, двері високоякісним препаратом СОЛІКЛООР, активною речовиною якого є натрієва сіль і активний хлор. Другого квітня також планується здійснити дезінфекцію територій двох приватних ринків у Вільшанці. Дезрозчин закуплено. Дякуємо працівникам МЧС, які відразу ж відгукнулись на нашу пропозицію щодо проведення дезінфекції, хоч і самі мають велику потребу в спецодязі і пальному. На черговій сесії селищної ради ми надамо субвенцію і нашим рятувальникам, і медикам  для придбання необхідних засобів індивідуального захисту.

            Щодо  інших карантинних заходів. Другий тиждень у Вільшанці працює робоча група у складі працівників Вільшанського відділення Голованівської поліції, представників Держпродспоживслужби у районі, працівників та депутатів Вільшанської селищної ради. З метою недопущення карантинних заходів  група контролює роботу продовольчих магазинів та двох приватних базарів ( місць для торгівлі). За результатами перевірок потрібно відзначити продавців, які торгують на базарах - ці громадяни свідомі та дотримуються усіх санітарних норм та заходів.

Наголошую на тому, що торгівлю продуктами харчування, посадковим матеріалом, засобами захисту від шкідників та хвороб сільськогосподарських культур,  можна здійснювати тільки у спеціально відведених місцях.

            Робоча група проводить рейди щоденно. Складено три протоколи стосовно осіб, які порушили карантинні заходи та здійснювали торгівлю  за межам встановлених для торгівлі місць.

            Шановні громадяни, односельці, я впевнений,що спільними зусиллями ми здолаємо  цю хворобу, не дамо їй розповсюдитись та вбережемо один одного. Бажаю усім здоров'я.

          Звертаюсь до наших депутатів і односельчан - допомагайте один одному у вирішенні побутових та інших соціальних  питань.. І ще одне уже тепер подбаємо про благоустрій селища, наведемо порядок біля власних осель, магазинів,установ та організацій. Життя продовжується.

Від імені виконавчого комітету Вільшанської селищної ради

 Селищний голова    Володимир Харковенко.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь