Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Які соціальні послуги можуть отримати вивільнювані особи у службі зайнятості?

Дата: 03.02.2021 15:51
Кількість переглядів: 364

Головною метою звернення особи до державної служби зайнятості має бути пошук роботи. Цей пошук може стосуватись як постійного робочого місця, так і тимчасового працевлаштування.

При вирішенні питань працевлаштування, в залежності від наявної у безробітного професії, вмінь та навичок, особі може пропонуватись проходження професійної підготовки чи підвищення кваліфікації.

Навчання проводиться для самозайнятості або під замовлення роботодавця. Необхідно враховувати, що якщо особа має спеціальність незатребувану на ринку праці, але не має заявок від роботодавців, зміна спеціальності за сприянням центру зайнятості не здійснюється. 

Державна служба зайнятості здійснює професійне навчання на базі існуючих вищих та професійно-технічних навчальних закладів, у роботодавців та в системі центрів професійно-технічної освіти.

Під час навчання за безробітним зберігається право на виплату допомоги по безробіттю – в межах загального строку її призначення. Крім того, безробітним відшкодовуються витрати на проїзд до навчального закладу і назад, а також забезпечується безкоштовне проживання – у разі проходження навчання не за місцем проживання.

Безробітним надаються також соціальні послуги з професійної орієнтації. Профорієнтація безробітних полягає в професійному інформуванні, консультуванні та проведенні професійного відбору.

Інформування полягає у наданні відомостей про трудову діяльність, інформації про стан ринку праці, форми та умови оволодіння професіями, можливість професійно-кваліфікаційного та кар’єрного зростання.

Консультування спрямоване на професійне самовизначення особи на основі виявлення її індивідуально-психологічних характеристик, професійних інтересів, нахилів, стану здоров’я та з урахуванням потреб ринку праці.

Профвідбір полягає у встановленні відповідності особи вимогам, які визначені для конкретних видів професійної діяльності та посад.

Отримати інформацію з питань пошуку роботи є можливість не тільки шляхом безпосереднього відвідування центру зайнятості, а й переглянувши відеокурси з цих питань, що викладені у рубриці «Освітній портал» на інформаційному сайті Державної служби зайнятості. Шукачі роботи мають можливість, тим самим, розвивати особисті компетенції, затребувані на ринку праці, навчитися складати резюме, підготуватися до співбесіди з роботодавцем.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь