Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Довідка про стан зоров'я, що дозволяє дитині відвідувати дитячий садок після відсутності протягом кількох днів, чи потрібна вона?

Дата: 18.02.2021 10:26
Кількість переглядів: 498

Дитина не відвідувала дитсадок , тому що батьки вирішили поїхати у село провідати бабусю. Але потім вони вимушені звертатись до педіатрів зі здоровою дитиною з проханням видати довідку про те, що малеча не хворіє і їй дозволяється відвідувати дошкільний навчальний заклад." – Знайома ситуація У деяких дитсадках, звісно, такої довідки не вимагають взагалі. Але є й такі, такі, де батьків змушують її надати, якщо дитини не було в садку 5 днів, а в деяких – навіть за 2 дні відсутності. То що ж робити в таких ситуаціях? Відповідає фахівчиня Регіональний центр з надання БВПД у Донецькій та Запорізькій областях Крістіна Мачулян.

Діти, які тимчасово не відвідували садочок з причин, НЕ пов'язаних із хворобою, приймаються до закладу БЕЗ медичних довідок за умови відсутності явних ознак захворювання.

Виникає питання, що робити дошкільному навчальному закладу, якщо в штаті немає медичного працівника. Як зрозуміти, що дитина здорова, коли вона прийшла в садок

Ранкове приймання дитини до дошкільного навчального закладу щодня повинен проводити вихователь групи. Здійснюється обов’язкове опитування батьків або осіб, які їх замінюють, стосовно стану здоров’я дитини та візуально визначається стан здоров’я (шкірні покрови, нежить тощо). За потреби проводиться термометрія та огляд зіва.

Діти з ознаками інфекційного захворювання до дошкільного навчального закладу не приймаються.

Звідки ж з’явилась вимога про необхідність надання медичної довідки , якщо дитина більше п’яти днів не була в садочку

Виявляється, така вимога передбачалась ще за часів СРСР Інструкцією про проведення протиепідемічних заходів щодо гострих кишкових інфекцій. Однак з 2016 року наказом МОЗ Україна вона була визнана такою, що не застосовується на території нашої держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь