Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

"Правила чесної гри" для адвокатів, які співпрацюють із системою БПД

Дата: 18.02.2021 10:47
Кількість переглядів: 396

Безоплатна вторинна правова допомога – це захист, здійснення представництва інтересів осіб у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру. Її надають адвокати та працівники системи БПД, вона безоплатна для клієнтів та оплачується державою.

Укладаючи контракт чи договір із системою БПД, адвокат зобов’язується надавати безоплатну вторинну правову допомогу якісно та захищати інтереси клієнта усіма законними способами. А щоб уникнути ризику будь-яких корупційних зловживань, є чітко визначені вимоги, які у вигляді пам'яток закріплені на видному для клієнтів місці в усіх наших центрах та бюро. З їхнім змістом можна ознайомитися і на нашому сайті (http://bit.ly/2YYLQ78)

Розповідаємо зокрема, яких "правил чесної гри" мають дотримуватися адвокати, які співпрацюють із системою БПД :

Адвокати не мають права вимагати від клієнтів матеріальну або нематеріальну вигоду за надання безоплатної вторинної правової допомоги. Оплата послуг адвокатів за надання безоплатної вторинної правової допомоги та відшкодування витрат, пов’язаних з наданням такої допомоги, здійснюються відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.09.2014 № 465 «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу» (із змінами) на підставі доручення для надання безоплатної вторинної правової допомоги та актів надання безоплатної вторинної правової допомоги з відповідними додатками. Відповідальність за достовірність інформації, зазначеної в акті надання безоплатної вторинної правової допомоги та у додатках до нього, несе адвокат згідно із законом.

Працівники центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги перевіряють подані адвокатами акти надання безоплатної вторинної правової допомоги з відпо­від­ними додатками на загальних підставах (у порядку черги та залежно від оперативності надання актів). Будь-які спроби адвокатів чи працівників центрів «пришвидшити» опрацювання актів на користь одних адвокатів та на шкоду іншим з метою одержання переваг можуть розглядатися як корупційне діяння. Матеріальне заохочення працівників центру за складання акту або допомоги в цьому може розглядатися як корупційне діяння.

Відповідно до частини другої статті 21 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» під час видання адвокату доручень для надання безоплатної вторинної правової допомоги враховуються його спеціалізація, досвід роботи, навантаження, складність справ, у яких адвокат бере участь. Будь-які домовленості між адвокатами та працівниками центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги щодо розподілу справ з метою одержання неправомірної вигоди не допускаються.

Адвокат, який отримав доручення для надання безоплатної вторинної правової допомоги, у разі виникнення конфлікту інтересів під час надання такої допомоги, або виникнення підстав для припинення її надання чи заміни адвоката, має негайно повідомити про це центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У разі якщо Вам відомі факти корупційних діянь у системі безоплатної правової допомоги, повідомте про це за цілодобовим телефонним номером (044) 364 17 47. Ви можете залишити повідомлення анонімно.

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь