Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Дружина має право на утримання від чоловіка до трьохріччя дитини

Дата: 18.02.2021 10:51
Кількість переглядів: 412

Ситуація: жінка перебуває в зареєстрованому шлюбі, але з чоловіком не проживає. Подружжя має сина, якому ще не виповнилося двох років. Жінка зайнята доглядом за дитиною і поки не може ходити на роботу, чоловік працює, але грошей їй не дає.

Жінка звернулася до Красилівського бюро правової допомоги Старокостянтинівський місцевий центр з надання БВПД. Юристка бюро Тетяна Мельничук, яка консультувала жінку, пояснила їй, що відповідно до статті 84 Сімейного кодексу України жінка, з якою проживає дитина, має право на утримання, допоки спільній дитині подружжя не виповниться три роки.

«Право на утримання дружина, з якою проживає дитина, має незалежно від того, чи вона працює, та незалежно від її матеріального становища, за умови, що чоловік може надавати матеріальну допомогу», – розповіла юристка.

У випадку заявниці чоловік добровільно не надавав коштів на утримання дружини, тож, щоб отримати гроші на своє утримання, жінка вирішила звертатися до суду. Тетяна Мельничук підготувала позовну заяву.

Розглянувши позов, Красилівський районний суд Хмельницької області 3 грудня 2020 року вирішив його задовольнити та стягнути з чоловіка кошти на утримання дружини в розмірі 1/4 частини всіх видів його заробітку щомісячно до досягнення дитиною трирічного віку. Рішення набрало законної сили.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь