Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Обов’язок подання щорічної декларації осіб депутатами Вільшанської селищної ради

Дата: 18.02.2021 13:44
Кількість переглядів: 567

Шановний депутат

Вільшанської селищної ради восьмого скликання!

 

Виконавчий комітет Вільшанської селищної ради звертає Вашу увагу, на обов’язок  подання щорічної декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за звітний 2020 рік.

 Депутати місцевих рад зобов’язані подавати декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація).

За звітний 2020 рік, така декларація повинна бути подана в термін з 01 січня до 31 березня 2021 року, шляхом заповнення форми Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – Реєстр) на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Підстава: ст. ст. 3, 45 Закону України «Про запобігання корупції».

Важливо знати, що безпосередньому поданню декларації може перешкодити виникнення питань у зв’язку із відсутністю або завершенням терміну дії КЕП (кваліфікований електронний підпис), або його втратою, зміною електронної пошти, а також питань щодо вимог до відображення тої чи іншої інформації у декларації, вирішення яких потребуватиме додаткового часу.

Тому просимо завчасно перевірити можливість входу до Реєстру та підготувати всю необхідну інформацію для заповнення декларації.

  1. Відповідно до частини 1 статті 17266  Кодексу України про адміністративні правопорушення несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, – тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані

Відповідно до частини четвертої статті 52 Закону України «Про запобігання корупції» в разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме: отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, декларант у десятиденний строк з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку зобов’язаний повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції. Зазначена інформація вноситься до Реєстру та оприлюднюється на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції.Виправлені повідомлення про суттєві зміни у майновому стані декларанта до Реєстру не подаються.Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані подаються винятково в електронній формі, їх паперова копія не подається.Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані подають суб’єкти декларування, які є службовими особами, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище (відповідно до примітки статті 51-3 Закону України «Про запобігання корупції»), а також суб’єкти декларування, які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків, перелік яких затверджується Національним агентством (рішення Національного агентства з питань запобігання та виявлення корупції від 17.06.2016 № 2 «Про затвердження Переліку посад з високим та підвищеним рівнем корупційних ризиків»).

Інші суб’єкти декларування повідомлення про суттєві зміни в майновому стані не подають.

1 прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб, станом на 01 січня 2021 року становить 2270 грн. (50*2270 = 113 500 грн.).

Підстава: ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції».

Відповідно до частини 2 статті 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані – тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Щодо відкриття декларантом або членом його сім’ї валютного рахунку в установі банку-нерезидента

Звертаємо увагу, що суб’єкти декларування зобов’язані у десятиденний строк письмово повідомляти Національне агентство з питань запобігання корупції, у встановленому ним порядку, про відкриття декларантом або членом його сім’ї валютного рахунку в установі банку-нерезидента, із зазначенням номера рахунку і місцезнаходження банку-нерезидента.

Валютний рахунок – будь-який рахунок суб’єкта декларування або члена його сім’ї, відкритий в установі банку-нерезидента в будь-якій валюті.

Установа банку-нерезидента – юридична особа-нерезидент будь-якої організаційно-правової форми, яка є банком, її відокремлені підрозділи (філії, відділення), що створені і діють відповідно до законодавства іноземної держави та з місцезнаходженням за межами України.

Необхідність відкриття таких рахунків може виникнути у разі:

придбання нерухомості за кордоном;

оплата товарів або послуг;

оплата навчання у закордонних ВУЗах;

початок сезону на курортах, де необхідно оформлення віз з відкриттям рахунків у банку.

Підстава: ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції».

Відповідно до частини 2 статті 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення неповідомлення, несвоєчасне повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента – тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

За інформацією звертатись: відділ юридичного забезпечення та управління персоналом виконавчого комітету Вільшанської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь