Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Вільшанська ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області інформує

Дата: 25.02.2021 08:44
Кількість переглядів: 456

Вільшанська ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області інформує

Найважливіші зміни - з 1 січня 2021 року до 1 січня 2022 року не потрібно застосувати РРО (ПРРО) фізичним особам -підприємцям, платникам єдиного податку II-IV групи, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати (у 2021 році – ймовірно буде 1 320 000 грн), незалежно від обраного виду діяльності.

Але є винятки. Перше- це види діяльності у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування, для яких РРО вже є обов'язковим зараз у 2020 році: реалізація технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; реалізація лікарських засобів, виробів медичного призначення.

 Ще з 1 січня 2021 року застосування РРО стане обов'язковим: при наданні платних послуг у сфері охорони здоров'я та при реалізації ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Раніше цей перелік ризикових видів діяльності був значно ширший, але Законом з нього виключили інтернет-торгівлю, роздрібну торгівлю вживаними товарами, діяльність ресторанів та кафе, туристичні агентства та операторів, готелів, реалізацію текстилю та продаж автозапчастин. Тепер ці види діяльності не зобов'язують використовувати РРО з 1 січня 2021, якщо обсяг доходу протягом року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати.

Разом з тим, у разі перевищення ліміту доходу застосування РРО або ПРРО для такого платника єдиного податку є обов'язковим і починається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується в усіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб'єкта господарювання як платника єдиного податку. При отриманні доходу до 220 МЗП у 2021 році РРО таким ФОПам буде не потрібен.

Наступне - цим Законом визначено нові ліміти для ФОП-єдинників виходячи зі встановлених законом розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року: I група - 167 розмірів мінімальної заробітної плати замість 1 млн грн; II група - 834 розміри мінімальної заробітної плати замість 5 млн. грн; III група - 1167 розмірів мінімальної заробітної плати замість 7 млн грн.;

Також даним Законом виключено норми щодо застосування механізму кешбеку та скасовано штрафні санкції за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті РРО, та за відсутність попереднього програмування товарів в РРО (ПРРО);

Подовжено до 1 січня 2022 року застосування понижених розмірів фінансових санкцій за порушення суб'єктами господарювання окремих вимог закону щодо використання РРО/ПРРО під час проведення розрахункових операцій;

Передбачено незастосування РРО (ПРРО) під час надання дистанційних послуг, розрахунки за які здійснюються виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь