Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Відбулася позачергова дев'ята сесія Вільшанської селищної ради восьмого скликання

Дата: 04.03.2021 13:02
Кількість переглядів: 926

Сьогодні 0 10.00. 04 березня 2021р. у залі засідань Вільшанської селищної ради відбулася позачергова дев`ята сесія Вільшанської селищної ради восьмого скликання під головуванням селищного голови Миколи Паранчевського. На сесії були присутні голова районної державної адміністрації Олександр Дубченко, секретар селищної ради Сергій Пироженко, керуюча справами виконавчого комітету Надія Іванець, керівники відповідних структурних підрозділів, старости, а також 16 депутатів селищної ради.

На обговорення та затвердження, відповідно до порядку денного сесії, винесено 11 питань та питання Різне:

1. Про передачу земельної ділянки у власність гр. Бужор Л.М. для будівництва і обслуговування житлового будинку господарських будівель і споруд на підставі договору купівлі-продажу житлового будинку.

 2. Про відмову у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою.

3. Про поновлення договору оренди земельної ділянки та укладання додаткової угоди.

4. Про встановлення тарифів на комунальні послуги КП с. Плоско-Забузьке Вільшанської селищної ради.

5. Про встановлення тарифів на комунальні послуги КП с. Добрянка Вільшанської селищної ради.

6. Про встановлення тарифів на комунальні послуги КП с. Добре Вільшанської селищної ради.

7. Про затвердження  рішень виконавчого комітету, прийнятих в міжсесійний період.

8. Про внесення змін в рішення селищної ради від 27.11.2020 року №5 «Про затвердження структури виконавчих  органів ради та їх загальної чисельності, утворення виконавчих органів».

9. Про припинення комунального підприємства Вільшанської селищної ради шляхом ліквідації.

10. Про внесення змін до рішення селищної ради від 22.12.2020 року № 58 «Про бюджет Вільшанської селищної територіальної  громади на 2021 рік».

11. Про погодження контракту з керівником Комунального підприємства                 «ГОСПОДАР».

         За пропозицією депутата О.Владова та згодою депутатів до порядку денного було внесено ще одне питання «Про поновлення договору оренди земельної ділянки та укладання додаткової угоди».

        Усі питання на пленарному засіданні були обговорені та затверджені. В питанні Різне піднято ряд питань, які потребують детального розгляду як депутатами, так і відповідними фахівцями.

        Також на сесії порушувалося питання щодо контролю, розподілу та освоєння коштів вільного залишку бюджету Вільшанської селищної територіальної громади. Наразі маємо наступний стан справ.

        Станом на 01.01.2021 р. бюджет Вільшанської селищної громади  налічував вільний залишок коштів у сумі 4 402 671,00 грн.  Відповідно до першочерговості видатків згідно законодавства України, для забезпечення належного функціонування закладів соціальної сфери, для покращення обслуговування населення з урахуванням нагайних потреб, кошти вільного залишку за спільним рішенням селищного голови та депутатів селищної ради розподілені таким чином:

  • На охорону здоров`я, загальна сума 547 698,00 грн.  У зв`язку з новими вимогами Державних будівельних норм України до закладів охорони здоров`я в частині забезпечення доступності для людей з обмеженими можливостями, передбачено кошти в сумі 248 538,00 грн. Дані кошти передбачені на заміну дверей, розмір яких повинен бути не менше 90 см ширини відповідно до нових вимог, облаштування санвузлів, забезпечення відділень лікарні пандусами та паркомісцями для людей обмеженими можливостями (інвалідністю). Для забезпечення          життєво необхідними на даний час кисневими концентраторами для хворих на COVID – 19 на території Вільшанської селищної територіальної громади виділено кошти в сумі 112 500,00 грн. Для надання надбавки в розмірі 0,5 ставки до заробітньої плати працівникам ФАПів на території сіл Вільшанської селищної територіальної громади передбачено 186 600,00 грн.
  • На позачерговій сьомій сесії Вільшанської селищної ради восьмого скликання було затверджено Програму підтримки                               житлово-комунального господарства  «Комунальник» Вільшанської селищної ради. Дана Програма передбачає оновлення                   матеріально-технічної бази підприємства: купівля лічильників для води; водяні потужні і водночас енергоекономічні насоси; пластикові труби; крани; електроінструменти; пластикові та магнітні пломби для опломбовування лічильників; упорядкування сміттєзвалища – встановлення шлагбауму та поста охорони для дотриманням благоустрою; встановлення огорож для обмеження доступу до свердловин та приведення їх у належний стан. Програмою не передбачені видатки на виплату заробітньої плати, податків, а також витрати на використання  електроенергії. Для реалізації даної Програми Вільшанська селищна рада виділила 235 000,00 грн.
  • На забезпечення виплат заробітних плат на I півріччя 2021 року працівникам освіти, культури, терцентру в загальні сумі 1 973 300,00 грн. На оплату праці  працівникам освіти – 893 100, 00 грн; культури – 466 000,00 грн; терцентр – 430 600,00 грн; музична школа – 183 600,00 грн.
  • Для обслуговування рятувальною водолазною службою р. Синюха та     р. Чорний Ташлик виділено 12 600,00 грн.
  • На поліпшення матеріально-технічної бази 30 ДПРЧ У ДСНС України у Кіровоградській області виділено 100 000, 00 грн.
  • Для забезпечення учнів 1 – 4 класів не пільгових категорій Вільшанської селищної територіальної громади  гарячим харчуванням виділено  205 000,00 грн.
  • Виділення коштів на капітальний ремонт двигуна шкільного автобуса  в сумі 60 000,00 грн.
  • Для устаткування спортивної зали Вільшанського закладу дошкільної освіти загального розвитку «Колосок» в сумі 20 000,00 грн.
  • Погашення заборгованості за 2020 рік перед працівниками культури та освіти, територіального центру соціального обслуговування та центру соціальної служби у справах сім`ї та молоді.

На кінець 2020 року в перехідний період, коли установи ліквідовувалися та створювалися у Вільшанській селищній раді в установах освіти та культури залишилися борги по оплаті відряджень за проходження курсів підвищення кваліфікацій працівниками.  Для покриття даної заборгованості виділено кошти загальною сумою 231 669,00 грн, з них на освіту – 210 202,00 грн,  на культуру – 21 467,00 грн.

З метою забезпечення першочергових видатків – заробітної плати, у зв`язку з ліквідацією Вільшанської районної державної адміністрації та підпорядкованих їй установ територіального центру соціального обслуговування та центру соціальної служби у справах сім`ї та молоді за січень та частину лютого виділено 613 802,00 грн для погашення даної заборгованості по заробітній платі, зокрема на територіальний  центр соціального обслуговування – 505 018,00 грн, на центр соціальної служби у справах сім`ї та молоді – 108 784,00 грн.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь