Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Вільшанську громаду відвідали журналісти газети «Кіровоградський вісник»

Дата: 19.03.2021 18:01
Кількість переглядів: 928

18 березня 2021 року Вільшанську громаду відвідали журналісти газети «Кіровоградський вісник» на чолі із головним редактором Богданом Дроздовим з метою вивчення презентаційного та туристичного потенціалу території. Завідувач сектору культури, туризму, молоді, спорту та охорони культурної спадщини  Вільшанської селищної ради Олена Михайлова презентувала роботу закладів культури громади в умовах децентралізації.

Гості відвідали Вільшанський українсько-болгарський історичний музей та прослухали інформацію про найцікавіші експозиції, переглянули експонати етнографічної світлиці «Берегиня», де знаходяться предмети побуту болгарських переселенців та сучасних болгар. Потім завітали до Центру українсько-болгарської культури працівники якого підготували яскраву виставку українських хусток та болгарських «кукерів», персональну виставку майстра вишивки із Вільшанки Олександра Петрова, презентацію та дегустацію болгарських страв. Керівник народного аматорського хорового колективу та народного аматорського обрядово-фольклорного колективу «Чисті криниці» Раїса Іванова надала інтерв’ю про роботу з аматорами, цікаві моменти із життя колективів. Дмитро Трубачов який працює із народним  аматорським  ансамблем народної музики не лише розповів про роботу гурту, а і продемонстрував гру на різних музичних інструментах.

На завершення візиту директор селищного музею Михайло Поліщук провів оглядову екскурсію по визначним пам’ятним знакам Вільшанки та розповів про туристичну привабливість Вільшанщини.

Матеріали про нашу громаду будуть надруковані у газеті «Кіровоградський вісник» найближчим часом.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь