Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Пам’ятаємо заради миру!

Дата: 07.05.2021 12:35
Кількість переглядів: 950

8 травня - День пам’яті та примирення - жива пам’ять про страшну трагедію, що пройшлася долями майже кожної української родини, день честі і слави наших дідів і  прадідів, день пошани матерів, які витримали важкий тягар війни, день скорботи і печалі за полеглими воїнами.

9 травня – святий день для жителів нашої громади, бо немає жодної сім’ї, яку б не зачепила війна. Вона пройшла залізним плугом через кожне серце, долю і життя. Вона залишиться навічно у нашій пам’яті – загальнонародній, родинній, особистій.

У цей славний день ми згадуємо тих мужніх людей, які вибороли перемогу та дали нам можливість жити, працювати, виховувати дітей і онуків. Перемога була одна на всіх, і ніхто не стояв за ціною. Для нашої держави ця ціна становила від восьми до десяти мільйонів життів співвітчизників.

Серед усіх цих людей були і наші земляки. Нажаль, на сьогодні, вже відійшов у вічність останній учасник бойових дій нашої громади – Кравець Григорій Терентійович, житель села Дорожинка.

Імена всіх визволителів назвати не можна, однак вони назавжди залишаться в історії рідного краю та головне, щоб ми про них пам’ятали, щоб ніколи не стерлася в пам’яті поколінь велич їх подвигу. Вічна слава всім, хто поліг смертю хоробрих на фронтах, у партизанських загонах та підпіллі, у таборах смерті, пішов із життя від ран, хвороб, голоду.

У ці травневі дні бажаю всім миру, єдності, свободи, щастя, злагоди, добробуту кожній родині та віри у славне майбутнє України   

 

З повагою,

Селищний голова                                              Микола ПАРАНЧЕВСЬКИЙ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь