Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Відбулось позачергове засідання селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 22.06.2021 13:13
Кількість переглядів: 385

ВІЛЬШАНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ПРОТОКОЛ  № 21

позачергового засідання селищної комісії з питань

техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

22 червня 2021 року                                                                  11.00 год.

Головував:

Паранчевський     

Микола Павлович

-

голова комісії, Вільшанський селищний голова

ПРИСУТНІ:   члени комісії (усього 16 осіб).

Секретар: Гончаров В.О. - головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, екології, природних ресурсів, благоустрою та надзвичайних ситуацій Виконавчого комітету селищної ради.

Порядок денний:

Про продовження дії карантину до 31 серпня 2021 року, запровадження «зеленого» рівня епідемічної небезпеки на території селищної ради та забезпечення виконання протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Доповідачі:

НЕЗДВЕЦЬКИЙ Валерій - директор комунального некомерційного підприємства «Вільшанська лікарня» Вільшанської селищної ради.

ГОНЧАРОВ Василь – головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, екології, природних ресурсів, благоустрою та надзвичайних ситуацій Виконавчого комітету селищної ради.

СЛУХАЛИ:

НЕЗДВЕЦЬКОГО Валерія - директора комунального некомерційного підприємства «Вільшанська лікарня» Вільшанської селищної ради.

ГОНЧАРОВА Василя – головного спеціаліста відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, екології, природних ресурсів, благоустрою та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету селищної ради.

ВИРІШИЛИ:

1. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня

2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами, внесеними постановами Кабінету Міністрів України від 02 червня 2021 року № 583 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2021 року № 1236» та від 16 червня 2021 року № 611 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України») та протокольного рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 18 червня 2021 року № 19 продовжити на території селищної ради дію карантину до 31 серпня 2021 року

2. На території селищної ради встановлюється «зелений» рівень епідемічної небезпеки та запроваджуються протиепідемічні заходи, передбачені для цього рівня.

На території селищної ради забороняється:

1) перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

2) перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи, довідки про звернення за захистом в Україні;

3) самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;

4) проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів (у тому числі в розважальних закладах (нічних клубах) і закладах громадського харчування) без одягнутих усіма учасниками та організаторами заходу засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок або респіраторів, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Обмеження, передбачені цим підпунктом, не застосовуються за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до здійснення заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;

5) здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу і визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та здійснює контроль за використанням засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, пасажирами під час перевезення, у тому числі виготовлених самостійно;

6) діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких:

не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра;

не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту, зокрема захисними масками або респіраторами, та не здійснюється належний контроль за їх використанням;

обслуговуються покупці без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок або респіраторів, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, за винятком обслуговування за межами будівлі суб’єкта господарювання (через вікна видачі, тераси тощо);

не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни);

  Термін виконання  -

на період дії карантину

Доручити:

 

       Керівникам підприємств, установ та організацій на території селищної ради

1. Забезпечити організацію виконання та посилити контроль за дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

Термін виконання  - на період дії карантину

 

                                                                           Вільчинському Володимиру, Коріню Олегу

2. Забезпечити контроль за дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»  (зі змінами).

                                                                             Термін виконання  -

на період дії карантину

 

                                                                    Нездвецькому Валерію, Нездвецькій Світлані

3. Здійснювати моніторинг епідемічної ситуації на території селищної ради та про результати щоденно інформувати селищного голову і департамент охорони здоров’я облдержадміністрації.

                                                                                Термін виконання  -

на період дії карантину

 

      Нездвецькому Валерію, Нездвецькій Світлані, Коріню Олегу, Гончарову Василю

4. Провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення через засоби масової, соціальної мережі та інші канали інформації щодо запровадження на території селищної ради «зеленого» рівня епідемічної небезпеки та протиепідемічних заходів, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

                                                                               Термін виконання  -

на період дії карантину

Мельник Я.В. - контроль.

Рішення прийнято одноголосно.

Голова комісії,

Вільшанський селищний голова                                                   Микола ПАРАНЧЕВСЬКИЙ

Секретар комісії                                                                                 Василь ГОНЧАРОВ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь