Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Соціальна послуга для літніх людей

Дата: 30.07.2021 14:57
Кількість переглядів: 441

«Університет третього віку»

Що робити людині, яка вийшла на пенсію? Кожен самостійно шукає відповідь на це запитання, кожен намагається знайти заняття для душі. Більшість людей все-таки не зупиняються на досягнутому і підкорюють нові вершини. Адже вчитися, ніколи не пізно!

Згідно з дослідженнями Всесвітньої організації здоров’я, Україна займає перше місце в світі по розповсюдженню депресії, особливо серед людей пенсійного віку. На думку експертів, навчання – ефективний спосіб профілактики депресії серед таких вразливих верств населення. Участь у навчальному процесі, допомагає людині тренувати пам'ять розвивати інтелект, покращує настрій.

Що таке «Університет третього віку»?  Безкоштовний, навчальний процес для пенсіонерів. Послуга пропогує з користю проводити вільний час.

Основна ідея: інтеграції ,неформальна та формальна освіта,підтримка фізичних,психологічних та соціальних здібностей. « Університет третього віку» допоможе розкрити у собі таланти,отримати необхідні для повноцінного існування в сучасному світі знання, відчути себе потрібним, усвідомлювати, що життя продовжується і межі пізнання не існує.

«Університет третього віку»  запрошує на навчання людей «Золотого віку», навчання буде проводитися в приміщенні Територіального  центру (надання соціальних послуг) Вільшанської селищної ради, за адресою смт. Вільшанка, вул. Центральна №19. Слухачами університету можуть бути жителі Вільшанської селищної ради,які досягли пенсійного віку.

 Метою університету є: створення умов та сприяння всебічному розвитку людей пенсійного віку; організація вільного часу і культурного дозвілля; створення умов для самореалізації та розвитку їх творчих можливостей; формування принципів здорового способу життя; оволодіння новими знаннями.

До організації навчання людей пенсійного віку за згодою, будуть залучені викладачі: працівники Вільшанської селищної публічної бібліотеки, працівники  будинку культури, фахівці селищної ради,  охорони здоров'я, Пенсійного фонду України,  волонтери, психолог Територіального центру, а також, викладачами можуть бути самі студенти "Університету третього віку".

У процесі навчання будуть використовуватися різні форми навчання: лекційні заняття з обговоренням, онлайн уроки,заняття комп’ютерної грамотності для учнів похилого віку,  практичні заняття, дискусії, дебати, круглий стіл, доповіді, вивчення випадків із залученням життєвого досвіду, що сприятиме активній позиції студентів у навчальному процесі. Навчання є безкоштовним. Основна вимога до майбутніх студентів - вік 60+.

Для вступу до університету: потрібно надати заяву, копії паспорту, ідентифікаційного коду,копію пенсійного посвідчення. На відкритті студенти будуть ознайомлені зі своїми правами та обов’язками,  графіком відвідування занять. По закінченню університету студентам будуть вручені відповідні сертифікати.

Набір студентів на навчання : З 27.08.2021р.

Навчальний рік: З 01.09.2021 – 30.06.2022р.

Детальна інформація за адресою; Кіровоградська обл., Голованівський район, смт. Вільшанка. вул. Центральна №19, Територіальний центр (надання соціальних послуг) Вільшанської селищної ради. Тел.0959401860

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь