Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Підписано багатосторонній меморандум з питань сприяння впровадження системи Барнахус в Україні

Дата: 22.08.2021 16:46
Кількість переглядів: 321

В Україні планується створити мережу спеціалізованих закладів, що працюватимуть за моделлю Барнахус.

В. о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов підписав Меморандум про взаєморозуміння з питань сприяння впровадженню моделі Барнахус в Україні.

У межах Меморандуму сторони надаватимуть взаємну організаційну та технічну підтримку для забезпечення сталості ініціатив із захисту прав дітей, упроваджуватимуть кращі практики в організації та проведенні навчальних заходів для спеціалістів, проводитимуть спільні заходи – зустрічі, пресконференції, семінари, круглі столи, конференції (у тому числі в онлайн-формі) тощо.

Барнахус відповідає потребам та інтересам дітей, які є потерпілими або свідками у провадженнях щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних із насильством. У таких міждисциплінарних закладах створюється безпечне для дітей середовище, де поєднані всі необхідні послуги.

Комунікація щодо співпраці у межах Меморандуму відбуватиметься на базі Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх.

Нагадаємо, пілотний? проєкт з впровадження моделі Барнахус для дітей, які постраждали або стали свідками насильства, стартував у Вінниці. У найближчих планах – відкриття такого закладу у Миколаєві. Також опрацьовується ініціатива запуску аналогічних центрів у Чернівецькій, Тернопільській та Одеській областях.

Меморандум укладений між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини (Людмила Денісова), Уповноваженим Президента України з прав дитини (Микола Кулеба), Верховний Суд, Офіс Генерального прокурора, Міністерство юстиції України, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство соціальної політики України, Міністерство охорони здоров'я України, Національна поліція України, Координаційним центром з надання правової допомоги та UNICEF Ukraine 17 серпня 2021 року.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь