Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Шановні платники! Вільшанська ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській  області повідомляє,  що з 1 вересня в Україні запроваджується добровільне нульове декларування доходів громадян. 

Дата: 25.08.2021 16:41
Кількість переглядів: 299

Вільшанська ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській  області повідомляє,  що з 1 вересня в Україні запроваджується добровільне нульове декларування доходів громадян. 

 Фізична особа, яка має намір скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням щодо належних йому активів протягом  періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування,  а саме: з  1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року, має подати до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику одноразову (спеціальну) добровільну декларацію (далі - Декларація). Декларація буде подаватися тільки в електронній формі.

    Відповідно до пп. 6.1 п. 6 підрозділу 94 «Особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб» розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України  (далі – ПКУ)  одноразова (спеціальна) добровільна декларація -  це декларація, в якій  відображається така інформація (дані):

- відомості про декларанта, достатні для його ідентифікації (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), реєстраційний номер облікової картки платника податків або у визначених ПКУ випадках – серія та номер паспорта громадянина України; відомості про об'єкти декларування, в обсязі, достатньому для ідентифікації кожного з них. 

Звертаємо увагу, що у період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має право уточнити інформацію, зазначену у попередньо поданій одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, виключно шляхом подання нової одноразової (спеціальної) добровільної декларації. При цьому попередньо подана одноразова (спеціальна) добровільна декларація, інформація з якої уточнюється, вважається анульованою.

Добровільне декларування - це окремий порядок декларування фізичною особою належних їй грошових коштів, майна та майнових прав, які розміщені на території України та/або за її межами; були одержані/набуті за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні; з яких не були сплачені податки і збори, або сплачені не в повному обсязі; які не були задекларовані протягом будь-якого з податкових періодів до 1 січня 2021 року.

    Добровільному декларуванню підлягають не всі грошові активи фізичної особи, майно/майнові права, а лише ті, які відповідають вказаним критеріям. Тож якщо грошові кошти, майно чи майнові права, отримані легально і при їх отриманні було сплачено відповідні податки чи збори, то додатково декларувати їх непотрібно.

Також добровільне декларування не стосується осіб, які за будь-який рік, починаючи з 1 січня 2010 року, подавали або мають подавати декларації з метою запобігання корупції, тобто держслужбовців

 Одноразове (спеціальне) добровільне декларування або так звана податкова амністія передбачає декларування грошових активів, майна та майнових прав, одержаних/набутих за рахунок доходів, з яких у порушення вимог законодавства не було сплачено відповідні податки і збори. Адже наступним кроком стане контроль за витратами фізичних осіб для виявлення не задекларованих доходів. Всі умови та процедури добровільного декларування  визначено у Податковому кодексі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь