Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

День пам`яті захисників України

Дата: 29.08.2021 18:48
Кількість переглядів: 828

День пам`яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України відзначається в країні щорічно відповідно до Указу Президента України № 621/2019 від 23.08.2019 за для гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

Для відзначення дня пам’яті та героїзму загиблих захисників було обрано саме цю дату, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат.

З нагоди Дня пам`яті захисників України керівництвом Вільшанської селищної ради покладено квіти до алеї пам`яті загиблих воїнів АТО та вшановано хвилиною мовчання.

В рамках флеш-мобу до 29 серпня, ініційованого головою Кіровоградської обласної державної адміністрації Марією Чорною,  та на знак подяки загиблим захисникам бойових дій АТО/ООС, старостами сіл відвідано могили загиблих воїнів-односельчан, покладено квіти та вшановано пам`ять хвилиною мовчання.

За ініціативи учасників бойових дій Вільшанщини та 4 відділу Голованівського районного ТЦК та СП, цього дня проведено автопробіг, метою якого було відвідати місця поховань воїнів АТО/ООС, згадати їх, увічнити пам`ять, приклонитися перед їх мужністю та неоціненним подвигом.

#героїКіровоградщини #шануємоЗахисників

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь