Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Спільна профілактика правопорушень серед неповнолітніх

Дата: 14.09.2021 13:19
Кількість переглядів: 360

Днями, начальником Вільшанського бюро правової допомоги Анастасією Повар спільно з провідним інспектором Голованівського районного сектору №4  Юлією Жебровською  з учнями 11 класу Вільшанського  закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів провели  інформаційний захід на тему: «Права дітей. Захист прав та інтересів дитини».

           Під час заходу Анастасія Василівна довела до відома присутніх, що  кожна дитина повинна знати, що всі рівні перед законом та суспільством, а тому будь-які прояви порушення прав відносно неї не повинні бути приховані, незалежно, з чийого боку вони надходять: батьків, вихователів чи навіть однокласників.

          Діти мають право на повагу до приватного життя, у тому числі на таємницю листування, телефонних розмов чи особистої сторінки у соцмережах.

           В свою чергу провідний інспектор Юлія Жебровська поінформувала дітей   про те, що  в Україні схвалено Національну стратегію реформування системи юстиції щодо дітей на період до 2023 року. Цим документом наголошено на необхідності вирішення основних системних проблем юстиції щодо дітей, подолання прогалин у системі міжвідомчої взаємодії, забезпечення профілактичної, соціально-виховної роботи та роботи, спрямованої на ресоціалізацію неповнолітніх, які схильні до протиправної поведінки та вчинили правопорушення, а також на посилення захисту прав дітей, які потерпіли від правопорушень, зокрема, насильницького характеру, та дітей, які є свідками правопорушень, - зазначила Юлія Сергіївна.

         Такі профілактичні заходи дуже важливі, адже вони спрямовані на виховання правової свідомості та культури підлітків.

Даний захід був проведений з метою інформаційного, соціального та правового ознайомлення задля запобігання вчинення кримінальних правопорушень неповнолітніми особами.

 

 

Ігор Кобізюк

Голованівський  районний  сектор №4

філії  державної  установи «Центр пробації»

в Кіровоградській області


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь