Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Спільна профілактика правопорушень серед неповнолітніх

Дата: 14.09.2021 13:19
Кількість переглядів: 348

Днями, начальником Вільшанського бюро правової допомоги Анастасією Повар спільно з провідним інспектором Голованівського районного сектору №4  Юлією Жебровською  з учнями 11 класу Вільшанського  закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів провели  інформаційний захід на тему: «Права дітей. Захист прав та інтересів дитини».

           Під час заходу Анастасія Василівна довела до відома присутніх, що  кожна дитина повинна знати, що всі рівні перед законом та суспільством, а тому будь-які прояви порушення прав відносно неї не повинні бути приховані, незалежно, з чийого боку вони надходять: батьків, вихователів чи навіть однокласників.

          Діти мають право на повагу до приватного життя, у тому числі на таємницю листування, телефонних розмов чи особистої сторінки у соцмережах.

           В свою чергу провідний інспектор Юлія Жебровська поінформувала дітей   про те, що  в Україні схвалено Національну стратегію реформування системи юстиції щодо дітей на період до 2023 року. Цим документом наголошено на необхідності вирішення основних системних проблем юстиції щодо дітей, подолання прогалин у системі міжвідомчої взаємодії, забезпечення профілактичної, соціально-виховної роботи та роботи, спрямованої на ресоціалізацію неповнолітніх, які схильні до протиправної поведінки та вчинили правопорушення, а також на посилення захисту прав дітей, які потерпіли від правопорушень, зокрема, насильницького характеру, та дітей, які є свідками правопорушень, - зазначила Юлія Сергіївна.

         Такі профілактичні заходи дуже важливі, адже вони спрямовані на виховання правової свідомості та культури підлітків.

Даний захід був проведений з метою інформаційного, соціального та правового ознайомлення задля запобігання вчинення кримінальних правопорушень неповнолітніми особами.

 

 

Ігор Кобізюк

Голованівський  районний  сектор №4

філії  державної  установи «Центр пробації»

в Кіровоградській області


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь