Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Обвинувачували у незаконному перетині кордону: на Сумщині довели невинуватість внутрішньо переміщеної особи

Дата: 30.09.2021 10:08
Кількість переглядів: 256

До Конотопського місцевого центру з надання БВПД звернулася внутрішньо переміщена особа пані Тетяна. Жінка розповіла працівникам центру, що відносно неї склали адмінпротокол за ст. 204-2 ч.1 КУпАП та стягують 1700 грн. Пані Тетяна була не згодна з даною постановою та мала намір її скасувати, а тому звернулася за рекомендацією знайомої до фахівців центру.

Для складання процесуальних документів та представництва інтересів в суді щодо оскарження постанови про  адміністративне стягнення пані Тетяні призначено адвоката Раїсу Овчинникову.

Правозахисниця провела перше побачення та з’ясувала всі обставини справи. А обставини були такі: на тимчасово окупованій території у пані Тетяни залишилось майно та квартира. Вона була вимушена іноді їздити до міста свого раніше проживання, щоб упевнитись, що майно не конфісковано окупаційною владою. Так було і в листопаді 2020 року. Коли жінка поверталася на підконтрольну Україні територію, інспектор відділу прикордонної служби склав протокол про незаконний перетин державного кордону України з порушенням строків перетину. А саме в протоколі зазначалось, що пані Тетяна з України виїхала ще в жовтні 2020 року.

Адвокат, дослідивши документи, почала збирати доказову базу, яка складалась з відповіді на запит, про те що, пані Тетяна 25.10.2020 року у м. Конотоп брала участь у місцевих виборах та ніяк не могла в цей час перетинати кордон.  Тож правозахисниця склала позовну заяву.

Пані Тетяна є особою з інвалідністю 2 групи, а тому звільняється від сплати судового збору, відповідно до ЗУ «Про судовий збір».

Адвокатка в судовому засіданні довела, що відсутній склад адміністративного правопорушення відносно її клієнтки, чим допомогла їй у встановленні справедливості.

Довідково: номер справи у ЄДРСР  №577/4977/20


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь