Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Обвинувачували у незаконному перетині кордону: на Сумщині довели невинуватість внутрішньо переміщеної особи

Дата: 30.09.2021 10:08
Кількість переглядів: 229

До Конотопського місцевого центру з надання БВПД звернулася внутрішньо переміщена особа пані Тетяна. Жінка розповіла працівникам центру, що відносно неї склали адмінпротокол за ст. 204-2 ч.1 КУпАП та стягують 1700 грн. Пані Тетяна була не згодна з даною постановою та мала намір її скасувати, а тому звернулася за рекомендацією знайомої до фахівців центру.

Для складання процесуальних документів та представництва інтересів в суді щодо оскарження постанови про  адміністративне стягнення пані Тетяні призначено адвоката Раїсу Овчинникову.

Правозахисниця провела перше побачення та з’ясувала всі обставини справи. А обставини були такі: на тимчасово окупованій території у пані Тетяни залишилось майно та квартира. Вона була вимушена іноді їздити до міста свого раніше проживання, щоб упевнитись, що майно не конфісковано окупаційною владою. Так було і в листопаді 2020 року. Коли жінка поверталася на підконтрольну Україні територію, інспектор відділу прикордонної служби склав протокол про незаконний перетин державного кордону України з порушенням строків перетину. А саме в протоколі зазначалось, що пані Тетяна з України виїхала ще в жовтні 2020 року.

Адвокат, дослідивши документи, почала збирати доказову базу, яка складалась з відповіді на запит, про те що, пані Тетяна 25.10.2020 року у м. Конотоп брала участь у місцевих виборах та ніяк не могла в цей час перетинати кордон.  Тож правозахисниця склала позовну заяву.

Пані Тетяна є особою з інвалідністю 2 групи, а тому звільняється від сплати судового збору, відповідно до ЗУ «Про судовий збір».

Адвокатка в судовому засіданні довела, що відсутній склад адміністративного правопорушення відносно її клієнтки, чим допомогла їй у встановленні справедливості.

Довідково: номер справи у ЄДРСР  №577/4977/20



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь