Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

«Способи захисту прав та свобод людини і громадянина» тема заходу проведеного Голованівським районним сектором №4

Дата: 18.10.2021 10:04
Кількість переглядів: 405

           Днями,  провідним інспектором Голованівського районного сектору №4 філії державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській  області Юлією Жебровською спільно з начальником Вільшанського бюро правової допомоги Анастасією Повар проведено правопросвітницький захід із засудженими на тему: “Способи захисту прав та свобод людини і громадянина”.

            Під час заходу Анастасія Василівна зазначила, що згідно розділу ІІ Конституції України, присвяченому правам, свободам та обов’язкам людини і громадянина, кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб. Саме судова влада покликана не допускати неправомірних дій з боку держави відносно її громадян, іноземців чи осіб без громадянства.

             В свою чергу, Юлія Сергіївна проінформувала засуджених, що  Конституція України передбачає можливість здійснення громадянами дій, спрямованих на захист їх прав і свобод: захищати своє життя і здоров’я, життя і здоров’я інших людей від протиправних посягань; об’єднуватися в політичні партії та громадські організації для здійснення і захисту своїх прав і свобод; проводити збори, мітинги та демонстрації; направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення до органів державної влади; захищати в суді свої права і свободи; звертатися за захистом своїх прав до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини; звертатися за захистом своїх прав і свобод до відповідних міжнародних установ або організацій.

             Наприкінці заходу кожен із засуджених мав змогу поставити  запитання та отримати на них відповіді. Також підобліковим було роздано інформаційні буклети.

             Метою проведення даного заходу є інформування засуджених про можливість вільно обрати спосіб захисту своїх порушених прав та мати впевненість  в тому, що держава гарантує рівну можливість для будь-кого, незалежно від віри, раси, місця проживання, віку і статі, скористатися цими способами захисту.

 

Юлія Жебровська

Голованівський районний сектор №4

філії державної установи «Центр пробації»

в Кіровоградській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь