Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Наглядова рада схвалила пропозиції щодо удосконалення організаційної структури Координаційного центру з надання правової допомоги та його територіальних відділень

Дата: 27.10.2021 16:24
Кількість переглядів: 218

На засіданні Наглядової ради Координаційного центру з надання правової допомоги були розглянуті пропозиції щодо удосконалення організаційної структури Координаційного центру з надання правової допомоги та його територіальних відділень – регіональних та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

«У 2013 році, коли почали працювати регіональні центри, і у 2015 році, коли запустилися місцеві центри, їхня діяльність була пов’язана насамперед з організацією надання безоплатної вторинної правової допомоги адвокатами. Це позначилося на структурі Координаційного центру та його регіональних відділень. З розвитком системи БПД первинна правова допомога стала одним із пріоритетів. Її надають штатні юристи центрів та бюро правової допомоги, які з’явилися у 2016 році як відокремлені структурні підрозділи місцевих центрів. Крім того, тепер значна частина безоплатної вторинної правової допомоги в цивільних та адміністративних справах також надається штатними юристами», – зазначив голова Наглядової ради Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський.

Так, якщо у 2017 році із загальної кількості прийнятих місцевими центрами рішень про надання клієнтам БВПД 73,9% – це були доручення про призначення адвокатів, а 26,1% – накази штатним працівникам, то минулого року адвокати вели 47,4% справ, а юристи – вже 52,6%.

«Відповідно назріла об’єктивна потреба змінити структуру Координаційного центру та його територіальних відділень, зробити її більш ефективною, більш пристосованою до тих функцій, які сьогодні де-факто виконує система БПД», – підкреслив Андрій Вишневський.

Така можливість з’явилася з прийняттям постанови Уряду від 1 вересня 2021 року № 919 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20 червня 2012 р. № 552».

В. о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов презентував напрацювання щодо зміни організаційної структури Координаційного центру з надання правової допомоги, а також регіональних та місцевих центрів з надання БВПД.

«Крім структурних змін будуть приведені у відповідність до класифікатора професій посади працівників Координаційного центру, регіональних та місцевих центрів. Зокрема будуть диференційовані юридичні та інші посади»,  – пояснив Олександр Баранов.

Після обговорення Наглядова рада схвалила пропозиції щодо удосконалення організаційної структури Координаційного центру з надання правової допомоги та його територіальних відділень. Була також відзначена необхідність інституціонального посилення функції інформування людей про можливості доступу до БПД. При подальшому удосконаленні організаційної структури Координаційного центру та його територіальних відділень важливо також враховувати результати реформи децентралізації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь