Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Чи потрібно оформлювати візу для в’їзду на територію України іноземцю, щодо якого видано дозвіл на застосування його праці?

Дата: 04.11.2021 14:23
Кількість переглядів: 198

Відповідно до норм Закону України Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства (далі - Закон) іноземці та особи без громадянства (далі - іноземці) в'їжджають в Україну за наявності визначеного Законом чи міжнародним договором України паспортного документа та одержаної у встановленому порядку візи, якщо інше не передбачено законодавством чи міжнародними договорами України. Порядок оформлення візи регламентується Законом та Правилами оформлення віз для вїзду в Україну і транзитного проїзду через її територію, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 01.03.2017 № 118 (із змінами).

Вїзд іноземців, щодо яких державною службою зайнятості видано дозвіл на застосування їх праці, на територію України здійснюється на підставі довгострокової візи (крім визначених випадків, коли віза не потребується).

Для отримання такої візи подаються визначені вказаними Правилами документи та засвідчена копія дозволу на застосування праці іноземців. Для іноземців, працевлаштування яких відповідно до законодавства здійснюється без дозволу на застосування праці іноземців, замість такого дозволу подається трудовий договір (контракт), а для осіб, які мають статус закордонного українця, - трудовий договір (контракт) та посвідчення закордонного українця.

Для отримання детальної інформації з питань оформлення візи рекомендуємо завітати на вебсайт Міністерства закордонних справ України.

https://mfa.gov.ua/konsulski-pitannya/oformlennya-viz-dlya-vyizdu-v-ukrayinu-i-tranzitnogo-proyizdu-cherez-yiyi-teritoriyu


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь