Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Смітити чи не смітити – ось в чому питання

Дата: 05.11.2021 15:19
Кількість переглядів: 563

Прописна істина, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять, ніяк не може закріпитися у свідомості багатьох громадян. Тож сміттєва проблема з року в рік набирає все більшої актуальності, а її вирішенню, здається, немає кінця і краю. І це не дивно: «культурні» люди, щоб заощадити, створюють власні несанкціоновані сміттєві полігони.

Сказати, що місцева влада не реагує на цю проблему – буде неправдиво. Але, незважаючи на зусилля, сміття від того менше не стає. Стихійні сміттєзвалища систематично з’являються в ярах, обабіч доріг та в лісосмугах поблизу населених пунктів, а також, як не прикро це бачити, і на вулицях Вільшанки. Підтвердженням цих фактів є безліч фото, викладені в соціальних мережах, де жителі бурхливо обговорюють та засуджують таку «діяльність».

 Прослідкувати за чистотою величезної території фізично неможливо. Біля кожного дерева спостерігача не залишиш. А сподіватися на совість та розуміння громадян, як бачимо, не доводиться.

Тому, не чекаючи пробудження сумління деяких мешканців Вільшанки, селищною радою, за сприяння ПСП ім. Шевченка, організовано прибирання  двох стихійних сміттєзвалищ, одне з яких розміщене біля Вільшанського центру дитячої та юнацької творчості Вільшанської селищної ради.

Силами працівників господарської групи Виконавчого комітету селищної ради прибрано прилеглу територію  одного з нежилих домоволодінь по вул. Миру. Також надано допомогу з прибирання будівних відходів з території КНП «Вільшанська лікарня».

Раніше здійснювалося прибирання територій, які розташовані між будівлею сектору поліцейської діяльності № 1 та будівлею Районного споживчого товариства , а також біля бувшої швейної фабрики «Світанок».

Щоб не жити серед сміття слід, перш за все, перестати смітити. Спосіб простий. Але базується він на відповідальності кожного з нас. Вільшанська селищна рада надіється на розуміння жителів та на відповідальне ставлення до проблеми.

Нагадуємо, що на території селища Вільшанка є санкціоноване сміттєзвалище, яке розташоване в районі вулиці Алфатар. Також, за умови підписання договору, надаються послуги з вивозу сміття КП «Комунальник» Вільшанської селищної ради.


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь