Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Податкова амністія торкнеться кожного.

Дата: 09.11.2021 14:18
Кількість переглядів: 223

https://tax.gov.ua/data/material/000/397/498688/l_photo.png

 

 В Україні триває кампанія одноразового добровільного декларування.  

    З 1 вересня 2021 року фізичні особи мають можливість подати до податкового органу одноразову добровільну або так звану «нульову» декларацію. Декларанти отримають можливість: «розкрити» податковій статки, з яких раніше не сплачувалися податки; одним чи кількома платежами сплатити збір до бюджету;залежно від кількості платежів обрати звичайну чи збільшену ставку збору.

     Податкова амністія – це можливість для людини підтвердити легальність своїх статків. Якщо в майбутньому особа захоче здійснити дорогу покупку, вона, ймовірно, зіткнеться з фінмоніторингом. Поданої одноразової декларації, як запевняють ідеологи податкової амністії, має бути достатньо для підтвердження легальності коштів покупки. Відтак, держава пропонує особам почати життя з «чистого фінансового аркуша».

 Кожен прийме одне з двох рішень – подавати декларацію, або ні. Бездіяльність також матиме наслідки. Особи, які не подадуть декларацію, повідомляють державі, що в них немає коштів чи майна, з яких не сплачено податки. Тож якщо у майбутньому людина не зможе пояснити походження коштів чи майна, дуже ймовірно буде притягнута до відповідальності за те, що приховала активи. Принцип презумпції невинуватості під загрозою. 

 

Про подання одноразової добровільної декларації варто перш за все задуматися особам, які не сплачували податки з доходів, зокрема: приховували від оподаткування іноземні доходи; отримували доходи від продажу криптовалюти і не сплачували податки;отримували заробітну плату ?в конвертах?; займалися підприємницькою діяльністю як фізичні особи без сплати податків;здійснюватимуть дорогі покупки, і можуть зіткнутися з фінмоніторингом. 

 Подати одноразову декларацію зможуть як резиденти, так і нерезиденти, які станом на момент отримання об’єктів декларування були резидентами України. 

Одноразова добровільна декларація подається  не до територіального контролюючого органу, а до Державної податкової служби України безпосередньо декларантом.

                                                                                                   Вільшанська ДПІ

                                                                          ГУ ДПС у Кіровограській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь