Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Сім років з дня загибелі нашого земляка, воїна АТО Іщенка Олександра Володимировича

Дата: 16.11.2021 16:13
Кількість переглядів: 394

Іщенко Олександр Володимирович – народився 28 листопада 1972 року. 04 вересня 2014 року був мобілізований до ЗСУ. Ніяких відмов чи причин, щоб уникнути служби від нього не було. Матері, яка його відмовляла, він завжди казав: «А якщо не я, то хто?».  Службу проходив згідно своєї військової спеціальності – навідник оператор БМП. Зі слів його бойового товариша Красоти Анатолія, він з чотирьох пострілів, чотири рази влучав в кожну мішень під час навчань.

Службу проходив в районі м. Дебальцево. 14 листопада 2014 року по дорозі до одного з блокпостів був контужений, але відмовився йти до госпіталю і залишився зі своїми побратимами. А 16 листопада в районі                               с. Орлово-Іванівка Шахтарського району Донецької області, екіпаж автомобіля, в якому був Олександр, разом з 3-ма товаришами, підірвався на фугасі. При евакуації загиблих загинуло ще 5-ть воїнів.

В селі Березова Балка, біля Меморіалу загиблим в роки Другої світової війни споруджено обеліск на честь Іщенка Олександра Володимировича, біля якого сьогодні відбувся мітинг та покладання квітів.

У мітингу взяли участь заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ярослав Мельник, керуюча справами (секретар) Виконавчого комітету селищної ради Надія Іванець, завідувач Сектору культури, туризму, молоді, спорту та охорони культурної спадщини селищної ради Олена Михайлова, староста сіл Березова Балка та Владиславка Ігор Іванов, директор Березовобалківського ЗЗСО Олександр Моял, працівники старостату, військкомату та побратими Анатолій Красота та Олександр Каліновський - учасники АТО.

Делегація, сім’я загиблого та небайдужі односельчани відвідали могилу Олександра Іщенка. Його пам'ять вшановано покладанням квітів та хвилиною мовчання.

Також, з метою вшанування пам’яті полеглого та військовослужбовців, які віддали своє життя за територіальну цілісність та незалежність України, за участю селищного голови Миколи Паранчевського, секретаря селищної ради Сергія Пироженка, представників з військкомату та структурних підрозділів Виконавчого комітету селищної ради проведено мітинг біля Алеї пам’яті АТОвцям в смт Вільшанка. Учасники мітингу вшанували героїв АТО хвилиною мовчання та покладанням квітів.


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь