Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Плутанина в документах ледь не «убила» трудовий стаж: як система БПД повернула жінці пенсію

Дата: 23.11.2021 08:57
Кількість переглядів: 248

Уважно стежте за тим, як оформлюються ваші документи, чи не допущено в них помилок у написанні імені, прізвища та по батькові, чи правильно зазначена посада чи дати у трудовій. Інакше, коли доведеться оформлювати пенсію, здійснювати інші правочини, можете втрапити у тривалу халепу, як це сталося із пані Тетяною.

Річ у тім, що в неї у свідоцтві про народження було записано один варіант по батькові, а у паспорті інший. І надалі були різні по батькові в усіх інших документах, які зазвичай супроводжують людину в житті. Ця плутанина, а також суперечливі записи про роки роботи та розмір заробітної плати трудових архівах не дозволила Пенсійному фонду врахувати у трудовий стаж період роботи в колгоспі "Червона Поляна" з 1976 по 2002 рік. Тож їй було відмовлено в призначенні пенсії за віком.

Отакий викрут долі - працювала, працювала, а пенсії нема. Але пані Тетяна не впала у відчай, а звернулася до Чаплинського бюро правової допомоги (Каховський місцевий центр з надання БВПД). Оскільки вона мала право на безоплатну вторинну правову допомогу, то для захисту її інтересів у суді їй призначили адвокатку Олесю Чавурську, яка звернулася до суду з позовом до ГУ ПФУ в Херсонській області про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання вчинити певні дії.

Колегія суддів у своєму рішенні зазначила, що вказане невірно по-батькові не впливає на наявність трудового стажу у колгоспі, а до даних з архівних довідок можна поставитися критично, оскільки основним документом про трудову діяльність членів колгоспів є трудова книжка колгоспника.

Доказів по справі виявилось достатньо, і суд дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню. Він хвалив рішення, яким зобов’язав ГУ ПФУ зарахувати пані Тетяні трудовий стаж за період роботи в колгоспі «Червона Поляна» та призначити пенсію за віком.

Приємно, що задоволена результатом роботи система БПД пані Тетяна написала подяку на адресу адвокатки Олесі Чавурської.

Ця справа в Єдиному державному реєстрі судових рішень: https://bit.ly/3k2zqpU


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь