Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Шановні жителі Вільшанської селищної територіальної громади!

Дата: 26.11.2021 08:45
Кількість переглядів: 412

27 листопада  українці та весь демократичний світ  у жалобі схиляють голову перед нашими співвітчизниками – жертвами голодоморів 1921 – 1923, 1932 – 1933 і 1946 – 1947 років.

Наймасовішим і найжорстокішим є Голодомор 1932 – 1933 років.  Спланована акція тоталітарного сталінського режиму, яка мала на меті знищити українське прагнення до незалежності, призвела  до загибелі мільйонів українців,  зруйнувала родини,  стерла з лиця землі цілі села. Це була безкровна війна тоталітарної системи проти українського народу, для того, щоб підірвати коріння волелюбної нації, винищити цілий етнос.

Голод – це не тільки смерть, а й духовна руїна, знищення здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад культури, рідної мови, традицій.

Голодомор   це  глибока незагойна духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять багатьох поколінь.  І наш святий  обов’язок – нести в серцях пам’ять про ті страшні події, про мільйони знищених голодом невинно убитих, аби зберегти це у свідомості світового товариства та наших дітей та зробити все можливе,  аби  подібне не повторилося.

Схилімо голови в глибокій жалобі за тими людьми, які загинули голодною смертю. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі! Сьогодні складаємо співчуття нащадкам, родинам загиблих. Вічна пам'ять загиблим і вічна слава Україні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь