Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Стабільне наповнення бюджету за рахунок підвищення добровільної та своєчасної сплати податків

Дата: 30.11.2021 10:31
Кількість переглядів: 322

Найважливішим завданням сьогодні є стабільне та ритмічне наповнення бюджетів усіх рівнів. Обов’язок сплачувати податки та збори визначено ст.67 Конституції України: «Кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори  в порядку і розмірах, встановлених законом. Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій декларації про свій майновий стан і доходи за минулий ріку порядку, встановленому законом».

Наповнення місцевих бюджетів є також одним із важливих завдань, адже ці кошти в подальшому направляються на розвиток громади та підтримку соціальних програм.

Податкове законодавство є інструментом, за допомогою якого кожна країна не тільки формує свої фінансові ресурси, а й стимулює розвиток  найперспективніших напрямків господарської діяльності. Саме тому  дотримання платниками податків встановлених державою правил визначення та сплати податків є безперечною умовою існування стабільності і заможного суспільства.

Так чому одна частина людей цей обов’язок виконує сумлінно, а інша лише очікує від держави виконання соціальних гарантій, страхових витрат, достойної пенсії, критикує місцеву владу за відсутність дитячих садочків, неналежний ремонт шкіл, лікарні. І мало хто з них замислився над тим, а скільки саме вони віддали своїх податків на розвиток своєї країни, громади.

Враховуючи сьогоденні виклики, які ставляться перед державою в умовах несприятливої ситуації через спалах та розповсюдження коронавірусу СOVID-19, нагадуємо платникам податків про необхідність своєчасної сплати самостійно нарахованих або донарахованих контролюючим органом сум податкових зобов’язань та звертаємося до платників, які вже допустили виникнення податкового боргу з пропозицією виявити громадянську відповідальність перед державою та суспільством і здійснити добровільну сплату податкових зобов’язань.

У разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов'язання протягом строків, визначених Податковим кодексом України, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу.

Отримати інформацію про стан заборгованості або консультацію щодо причин та підстав виникнення податкового боргу, можливо безпосередньо звернувшись до відповідного територіального органу податкової служби, а саме:

смт Вільшанка, вул. Центральна, б. 40 (4-й поверх)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь