Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Долаємо проблеми медичної галузі разом

Дата: 02.12.2021 10:08
Кількість переглядів: 583

  Здоров`я  людини – найцінніший скарб суспільства, який невтомною працею дбайливо оберігають медичні працівники. Тому одним із пріоритетних завдань Вільшанської селищної територіальної громади було, є і буде створення та допомога у забезпеченні доступності, якості, сучасності, функціональності, ефективності та своєчасності надання медичної допомоги у двох закладах охорони здоров`я комунальному некомерційному  підприємстві  «Вільшанська лікарня» та комунальному некомерційному  підприємстві «Вільшанський центр первинної медико-санітарної допомоги» Вільшанської селищної ради.

   Для створення сприятливих умов та забезпечення належного функціонування закладів охорони здоров`я спрямовано не мало коштів із селищного бюджету та прийнято селищну цільову програму «Доступна медицина» на 2021 – 2023 роки.

    В ході виконання програми, відповідно до оновлених вимог державних будівельних норм України до закладів охорони здоров`я в частині доступності приміщень для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, з метою ліцензування наших медичних закладів, протягом січня – березня цього року збудовано сучасні пандуси. Одночасно проводилась заміна дверей, вікон та облаштовувались сучасні туалетні та душові кімнати в стаціонарних відділеннях Вільшанської лікарні. Аналогічні зміни проведено і в амбулаторно-поліклінічному відділенні, де замінено понад двадцять дверей кабінетів лікарів та облаштовано туалетну кімнату, якої раніше в будівлі не було взагалі. Для виконання вказаних робіт з селищного бюджету залучено 248,5 тис.грн.

  Здійснено низку протипожежних заходів у амбулаторно-поліклінічному відділенні лікарні шляхом проведення робіт по обробці дерев’яних конструкцій, монтажу блискавкозахисту, монтажу пожежної сигналізації на об’єкті. Вартість робіт склала 149,5 тис.грн.

      Придбано три кисневі концентратори на суму 112,5 тис.грн.

  Закуплено медикаментів на суму 12,0 тис.грн., в тому числі 3,0 тис.грн. туберкулін для вакцинації дітей та наркотичні засоби на суму 9,0 тис.грн. для паліативних хворих. За кошти державного бюджету забезпечено придбання інсулінів для хворих на цукровий діабет на суму 605,5 тис.грн.

  Для стимулювання фельдшерів фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів центру первинної медико-санітарної допомоги з місцевого бюджету на оплату праці виділено 559 980 грн.

    Проводиться оплата за використану медичними закладами громади електричну енергію. Сума видатків на 01.11.2021 року склала 815,0 тис.грн.

     Для забезпечення виконання до селищної цільової програми «Доступна медицина» на 2021 – 2023 роки, на різні витрати в медичній галузі, станом на 01.11.2021 рік, із селищного бюджету здійснено всього видатків на суму 1 720 900  грн., з державного бюджету – 605,5 тис.грн.

  Також, окрім видатків на виконання селищної цільової програми, з селищного бюджету здійснювалося співфінансування в рамках відповідної державної програми на придбання реанімобіля на базі мікроавтобуса Сітроен.  Виділено 132,00 тис.грн. для здійснення реєстраційних заходів та його оформлення.

  В умовах реформування закладів охорони здоров`я та пандемії вагомі кроки назустріч розвитку медичної галузі на території громади роблять місцеві фермерські господарства та підприємства, підприємці та небайдужі жителі громади.

Станом на 01.12.2021 року на рахунок благодійної допомоги КНП «Вільшанська лікарня» надійшли кошти загальною сумою 156 500,00 грн, з них:

  • ПСП «ім. Шевченка» 40 000,00 грн;
  • СФГ Добров Олександр Сергійович 5 000,00 грн;
  • СФГ Яковлєв Микола Кіндратович 2 500,00 грн;
  • СФГ «Церера» 1 000,00 грн;
  • СФГ «Зоря» 3 000,00 грн;
  • ФГ «Хинку» 1 000,00 грн;
  • СФГ «Радуга» 2 000,00 грн;
  • ПСП ім. Ватутіна 100 000,00 грн;
  • СФГ «Полісся» Куценко 1 000,00 грн;
  • Полтавська Інна Вікторівна 1 000,00 грн.

Кошти, акумульовані від соціально відповідального бізнесу та громадян розподілено на:

  • екстрений набір медикаментів у хірургічне відділення – 26 347,00 грн;
  • антирабічну вакцину – 13 594,35 грн.
  • Загальна сума видатків становить 39 941,35 грн.

  Робота триває. Наразі проводиться тендерна процедура на закупівлю холодильної камери для моргу КНП «Вільшанська лікарня».

 В подальшому, по мірі надходження коштів на благодійний рахунок КНП «Вільшанська лікарня» та їх освоєння здійснюватиметься інформаційний супровід.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь