Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Понад 1500 випускників Кіровоградщини долучилися до онлайн-презентації вишів ЗСУ

Дата: 08.12.2021 09:14
Кількість переглядів: 538

Понад 1500 випускників Кіровоградщини в режимі онлайн долучилися до презентації вищих військових навчальних закладів Збройних Сил України.

На заході були представлені Військова академія (м. Одеса), Національна академія Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (м. Львів), Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова, Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут (м. Київ).  Представники навчальних закладів надали загальні відомості щодо процесу організації навчання у системі військової освіти в Україні.

Наголошувалось, що навчальні заклади ЗСУ здійснюють підготовку за державним замовленням, яка гарантує кожному випускнику після завершення навчання стовідсоткове працевлаштування, отримання офіцерського (сержантського) військового звання та призначення на військову посаду для проходження військової служби за контрактом.

Освітяни презентували факультети своїх навчальних закладів, професії та спеціальності, за якими проводиться підготовка військових фахівців. Присутні отримали вичерпну інформацію про умови вступу до військових вишів, порядок прийому документів та терміни проведення вступних випробувань.

Представники навчальних закладів наголошували: безперечним пріоритетом навчання в освітніх закладах ЗСУ є те, що навчання здійснюється на безоплатній основі.

Найцікавішою частиною заходу для учасників онлайн-презентації були розповіді студентів вишів ЗСУ про їхнє студентське життя.

Наприклад, курсанти військових закладів зі Львова та Житомира поділилися своїми враженнями щодо навчання у вишах та організації відпочинку. Підкреслили, що традиційно для учнів організовуються туристичні екскурсії до памяток історико-культурної спадщини  та заповідних зон України. На високому професійному рівні налагоджена робота гуртків та спортивних секцій, де займаються студенти, які мають бажання вдосконалювати свою майстерність з обраних видів спорту.

Курсантка Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут (м. Київ) поділились своїми враженнями від навчання та пройдених випробувань під час вступної кампанії. Назвала переваги навчання в обраному закладі, професії та найменування спеціалізацій, які пропонує заклад. Серед них:  захист інформації та кібернетична безпека в інформаційно-телекомунікаційних системах, автоматизовані системи управління військами та озброєнням та радіоелектронні інформаційні системи, оперативна техніка та спецозброєння.

Вона розповіла, що найскладніше для неї це проходження іспитів на фізичну витривалість. «Якщо дівчата пов’язують життя з армією, то вони повинні розуміти, що служитимуть на рівних з чоловіками,  і мають відповідати загальним вимогам, що встановлені для військовослужбовців», – наголосила курсантка інституту.

Також присутні мали можливість переглянули запропонований Одеською Військовою академією відеоролик про навчання і життя курсантів вузу. Наголошувалось, що в академії створені належні умови для здійснення навчально-виховного процесу відповідно до потреб сучасності, як і у всіх інших закладах ЗСУ.

Старшокласники не проґавили можливості в чаті поставити запитання представникам навчальних закладів та з перших уст отримати вичерпні відповіді на них.

На завершення онлайн-презентації старшокласники продовжили активне спілкування: обговорювали почуте, ділилися враженнями та планами на майбутнє.

Разом з фахівцями центрів зайнятості області учні розглянули інструменти веббазованої платформи для онлайн профорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа», яка допоможе зробити важливий вибір щодо майбутньої професійної діяльності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь