Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Реєстрація програмних РРО

Дата: 22.12.2021 15:16
Кількість переглядів: 247

Вільшанська ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській  області інформує, що суб’єкти господарювання, які мають намір зареєструвати програмний РРО (далі – ПРРО), повинні перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати господарська одиниця, де буде використовуватись програмний РРО. Відомості про таку господарську одиницю суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України шляхом подання до контролюючого органу за основним місцем обліку.

Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою N 20-ОПП. Повідомлення може бути надано до ДПІ в електронному або паперовому вигляді.

Для початку роботи з ПРРО необхідно, перш за все, отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Державна податкова служба видає такі ключі безкоштовно. Термін їх дії складає 2 роки.

Детальніше про отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО, можна ознайомитися на вебпорталі ДПС за посиланням https://acskidd.gov.ua/etrusted-services.

Наступний крок реєстрації ПРРО - встановлення програмного забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності - комп’ютер, смартфон або планшет, який має підключення до мережі Internet.

Завантажити програмне забезпечення можна на вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/.

Після встановлення програмного забезпечення необхідно зареєструвати програмний РРО відповідно до Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 №317 (далі – Порядок). Згідно з вимогами вказаного Порядку, до Реєстру реєстраторів розрахункових операцій вносять:

дані про програмний РРО,

відомості про суб’єкта господарювання та його господарські одиниці, де застосовуються такі ПРРО,

дані сертифікатів електронних підписів і / або печаток, які використовуються у цих ПРРО (інформація про касирів).

Для реєстрації ПРРО складається Заява про реєстрацію програмного РРО за ф. № 1-ПРРО. Заява в електронній формі подається на фіскальний сервер засобами Електронного кабінету або засобами Єдиного вікна подання електронної звітності.

Фіскальним сервером здійснюється автоматизована обробки заяви, за результатами якої ПРРО реєструється або формується відмова у його реєстрації.

У разі успішної реєстрації кожному ПРРО автоматично формується і присвоюється фіскальний номер, який є унікальним числовим порядковим номером реєстраційного запису в Реєстрі ПРРО, який не змінюється при перереєстрації ПРРО і зберігається за ПРРО до дати скасування його реєстрації.

Інформація про присвоєний фіскальний номер надходить платнику податків у 2-й квитанції, сформованій за результатами успішної обробки заяви за ф. № 1-ПРРО.

Датою реєстрації ПРРО є дата формування фіскального номера ПРРО.

З детальною процедурою реєстрації ПРРО можна ознайомитися у відеоуроці, розміщеному на вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/6842.html.

Перереєстрація ПРРО здійснюється в разі зміни найменування (прізвища, імені, по батькові) або податкового номера суб'єкта господарювання, найменування або адреси господарської одиниці, де використовується ПРРО. Для перереєстрації подається заява за формою № 1-ПРРО з відміткою "Перереєстрація".

У разі змін даних про ПРРО, що вказуються в заяві, які не вимагають перереєстрації (наприклад, зміни назви ПРРО), подається заява за формою № 1-ПРРО з відміткою "Зміна (крім перереєстрації)".

Заява про перереєстрацію або зміни про ПРРО подається до відкриття зміни або після її закриття.

Реєстрація ПРРО скасовується на підставі заяви за формою № 1-ПРРО з відміткою "Скасування реєстрації" або на підставі Повідомлення про виявлення несправності ПРРО за формою № 2-ПРРО з відмітками "несправність" або "крадіжка пристрою чи компрометація ключа".

Для зручності платників податків ДПС розроблено презентаційні матеріали та навчальні модулі, зокрема:

«Впровадження Положень Законів № 128 та № 129»;

«РРО легко і доступно»;

«Переваги використання РРО».  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь