Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Інформація про роботу Територіального центру соціального обслуговування за 2021 рік

Дата: 10.01.2022 14:06
Кількість переглядів: 368

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Вільшанської селищної  ради утворено рішенням сесії Вільшанської селищної ради №65 від 06 січня 2021 року  для надання соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, з метою подолання або мінімізації цих обставин за місцем проживання таких осіб. Діяльність Територіального центру має відповідати критеріям діяльності суб’єктів, що надають соціальні послуги, встановленим Кабінетом Міністрів України.

 

В Територіальному центрі створені та працюють три відділення:

-  відділення соціальної допомоги вдома;

-  відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги;

-  відділення соціальної роботи.

Станом на 01.01.2022 року на обліку в Територіальному центрі перебуває - 1030 осіб, з них  інвалідів –174 особи, громадян похилого віку – 856 осіб та 33 сім’ї.

 

Відділення соціальної допомоги вдома відповідно до державних стандартів соціальних послуг надає  послугу –догляд вдома.

На обліку у відділенні перебуває -365 осіб.

 

Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надає соціальні послуги особам, які відповідно до результатів оцінювання індивідуальних потреб потребують натуральної чи грошової допомоги.

На обліку у відділенні перебуває -665 осіб.

Станом на 01.01.2022 року в даному відділенні надано  послуг підопічним:

Перукар – обслужені – 602 особи, надано 792 послуг.

Швачка - обслужені -162 особи, надано 480 послуг.

Робітник з комплексного обслуговування і ремонту будинків – обслужені – 98 осіб,  надано – 190 послуг.

 

За 2021 рік у відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги Територіального центру постійно поповнювався банк одягу від жителів громади, який видається у разі потреби підопічним. Відділенням надано натуральну допомогу 18 підопічним на суму 60,09 тис.грн. Територіальний центр отримав благодійну допомогоу від БО БФ «Уманський центр допомоги» та роздав 220 підопічним: одяг б/в, взуття, постільна білизна та інше на суму 141,9 тис.грн.

 

Відділення соціальної роботи Територіального центру соціального обслуговування проводить  соціальну роботу із сім’ями, дітьми та молоддю, які належать до вразливих груп населення, або перебувають у складних життєвих обставинах, і надання їм соціальних послуг.

 На обліку у відділенні перебуває  21 сім’я, в яких  проживає 59 дітей. Соціальним супроводом охоплено 12 сімей, в яких проживає 27 дітей.

 

Територіальним центром проведено акцію «Милосердя», в результаті якої 6-ом підопічним, відповідно до поданих клопотань надано грошову допомогу на суму 27,3 тис.грн.

 

Територіальний центр брав участь у заходах до Дня людини похилого віку та Дня ветерана. За рахунок коштів Вільшанської селищної ради було придбано 17 продуктових наборів на суму 5 тис. грн. та роздано головам первинних ветеранських організацій Вільшанської селищної ради. Також Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Вільшанської селищної ради отримав благодійну допомогу у вигляді продуктових наборів (на суму 3 тис.грн.) від СФГ «Зоря»- керівник Крейтор Ю.В.. Продуктові набори роздано підопічним Територіального центру, яким виповнилось 93 та більше років.

         

До Дня інваліда 53 підопічним-інвалідам відділення соціальної допомоги вдома, надано мило рідке антибактеріальне  на суму 1,4 тис.грн.

Всього за 2021 рік Територіальним центром надано благодійної допомоги на  суму 217, 7 тис.грн.

 

      В Територіальному центрі створена мультидисциплінарна команда, до складу якої входять: завідувач відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, перукар, швачка, психолог, робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків, які надають послуги вдома по селах територіальної громади. Всього надано послуг 31 особі

 

      Територіальний центр надає послуги «Соціальне таксі». За 2021  рік обслужені 28 осіб - з них 21 громадян похилого віку та 7 інвалідів.

 

      З метою збереження та формування активної життєвої позиції людей старшого віку для максимального задоволення їх потреб вже вісім років при Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Вільшанської селищної ради надається соціально-педагогічна послуга – «Університет третього віку». При Університеті діє факультет: «Краєзнавчий». Набрано 16 слухачів. Проведено онлайн занять -10.

 

 

    Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Вільшанської селищної ради  надає послуги підопічним  на платній основі та безкоштовно.

 

          За 2021 рік Територіальним центром надано платні послуги -701 особі на суму - 135,8 тис.грн.

 

Директор Територіального центру

соціального обслуговування                                        Валентина ГАЛУНГА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь