Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Засідання КППС

Дата: 18.01.2022 08:52
Кількість переглядів: 253

Відповідно  до постанови Кабінету Міністрів України  від 15 вересня 2021 р. № 957  «Про порядок організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти». 13.01.2022 р. на базі Вільшанського ліцею Вільшанської селищної ради відбулося засідання команди                 психолого - педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами, які знаходяться на інклюзивній формі навчання, за участі фахівців (консультантів) КУ "Інклюзивно - ресурсного центру" Добровеличківської селищної ради. 

Метою зустрічі було   встановлення рівнів підтримки в освітньому процесі. Згідно з постановою, під освітніми труднощами розуміються труднощі у навчанні, які впливають на процес здобуття освіти та рівень результатів навчання дітей відповідного року навчання у відповідному закладі освіти.

Рівень підтримки в освітньому процесі в інклюзивних класах закладів освіти – обсяг тимчасової або постійної підтримки в освітньому процесі учнів з особливими освітніми потребами відповідно до їхніх індивідуальних потреб.

Зокрема, визначено такі категорії освітніх труднощів:

  • інтелектуальні труднощі;
  • функціональні (сенсорні, моторні, мовленнєві);
  • фізичні;
  • навчальні;
  • соціоадаптаційні (особистісні, середовищні труднощі) або соціокультурні (взаємодія з представниками осередків окремих культур, отримання інформації засобами жестової мови тощо).

Щодо кожної категорії передбачено п’ять рівнів підтримки дитини з ООП в освітньому процесі. Підставою для надання такої підтримки є висновок про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, наданий інклюзивно-ресурсним центром, та заява одного з батьків чи інших законних представників дитини.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь