Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Програма зайнятості Вільшанської селищної ради на 2022-2023 роки

Дата: 19.01.2022 10:39
Кількість переглядів: 227

Рішенням Вільшанської селищної ради від 14 січня 2022 року № 630 затверджено Програму зайнятості населення Вільшанської селищної ради на 2022-2023 роки, метою якої є: розв?язання проблем у сфері зайнятості населення, яке проживає на території Вільшанської селищної ради, шляхом консолідації зусиль усіх сторін соціального діалогу, спрямованих на підвищення рівня економічної активності населення, сприяння його продуктивної зайнятості, збереження та розвитку трудового потенціалу, розвитку підприємницької діяльності та самозайнятості населення, стимулюванні зацікавленості роботодавців у створенні нових робочих місць, посилення соціального захисту від безробіття.

Заходи за сприяння Вільшанської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості передбачають: працевлаштування у 2022-2023 роках по 325 осіб; по 65 осіб у рік з числа зареєстрованих безробітних, охопити професійною підготовкою та підвищенням кваліфікації. До громадських робіт щорічно залучатиметься 165 осіб. На оплату виконаних ними робіт з місцевого бюджету передбачені кошти по 300 тис.грн. щорічно.

Заходи щодо поліпшення ситуації у сфері зайнятості упродовж 2022-2023 років передбачають забезпечення дієвої роботи робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення Вільшанської селищної ради. Робоча група і надалі планує виявляти незареєстровані робочі місця та нелегальну виплату заробітної плати (упродовж 2021 року робочою групою встановлено 10 фактів «тіньової» зайнятості).

Серед незайнятого населення, в тому числі осіб з інвалідністю та громадян, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних умовах конкурувати на ринку праці проводитиметься інформаційно-роз’яснювальна робота щодо можливості започаткування ними власної справи.

Програма зайнятості має на меті здійснювати моніторинг укладання та виконання колективних договорів в установах, організаціях, на підприємствах усіх форм власності (упродовж 2021 року в селищній раді зареєстровано 14 колективних договорів, угод та змін до них).

На контролі у виконавців Програми зайнятості також перебуватиме питання дотримання вимог чинного законодавства щодо дотримання мінімальних гарантій при оплаті праці та недопущення заборгованості з виплати заробітної плати.

 

Уповноважена особа з питань праці,                                         

зайнятості та соціального діалогу

виконавчого комітету Вільшанської

селищної ради                                                                          Людмила ЄВЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь