Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Стажування на робочому місці: дізнайтеся більше про послугу служби зайнятості АБО Бажаєте переконатися, чи підходить вашій команді «гравець», – дізнайтеся більше про стажування

Дата: 03.02.2022 14:15
Кількість переглядів: 169

Під час добору необхідних працівників на вільні робочі місця переважна більшість роботодавців хочуть бути впевненими у тому,  що вони обрали саме того кандидата на посаду, який відповідає його вимогам. Зокрема переконатися в тому, чи підходить ця особа на посаду, так би мовити придивитись до майбутнього працівника.

І в цьому в пригоді для роботодавця стане одна з послуг служби зайнятості  – стажування безпосередньо на робочому місці.

Умови організації стажування

На стажування направляються безробітні, які раніше здобули професійну освіту і потребують досвіду практичної роботи за набутою професією (спеціальністю), або ті, які тривалий час не працювали і бажають відновити чи удосконалити свої знання, уміння та навички в практичній діяльності.

Стажування безробітних проводиться на конкретних посадах або робочих місцях підприємств, установ, організацій відповідно до укладених договорів з центрами зайнятості, враховуючи наявність на підприємствах сучасного виробничого обладнання та можливостей використання нових передових технологій виробництва, за умови їх подальшого працевлаштування.

Стажування організовується згідно з режимом, за яким працює підприємство, та з дотриманням правил внутрішнього трудового розпорядку.

Зміст стажування визначається програмою стажування для конкретної посади, професії чи спеціальності. Основою для розробки програми стажування на конкретній посаді (робочому місці) для фахівців з вищою освітою є посадові обов’язки, для робітників – вимоги кваліфікаційної характеристики відповідного кваліфікаційного рівня.

Слід зазначити, що така форма навчання дозволяє максимально задовольнити потреби всіх сторін. Роботодавцям стажування дозволяє оцінити професійні якості майбутнього працівника, його вміння і здатність опановувати нові технології, а безробітному – ознайомитися з особливостями виробництва, умовами праці, адаптуватись у трудовому колективі, а набуті знання і вміння дають можливість закріпитися на робочому місці.

Таким чином, стажування – це реальний шанс для безробітного отримати оплачувану постійну роботу, а для роботодавця – працівника, який відповідає його вимогам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь