Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Відновне правосуддя Сумщини: двом неповнолітнім крадійкам надано шанс на виправлення

Дата: 11.02.2022 10:27
Кількість переглядів: 177

Питання, щодо причин, які спонукають на протиправні вчинки дітей абсолютно різні. Дівчата - вони в будь-якому віці дівчата. Бажання бути гарними супроводжує їх через усе життя, особливо наймолодші представниці прекрасної статі.

Невідомо, що більше спонукало двох 14-річних подруг Аліну та Ганну бажання бути гарними, чи вплив підліткового середовища, чи якісь сімейні негаразди. Але неповнолітні пішли на цей протиправний крок і викрали в магазині декоративну косметику . Щастя дівчат від викраденого було недовгим, Аліну та Ганну викрила поліція.

Підліткам було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України.

Подальша доля двох дівчат була під питанням, але їх участь у «Програмі відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення» суттєво вплинула на їх майбутнє та надала шанс на виправлення.

Регіональний центр з надання БВПД у Сумській області ухвалив рішення про застосування Програми та видав доручення для проведення медіації адвокатці, яка співпрацює з системою БПД, Олені Дерев’янко.

Провідну роль у вирішенні справи відіграла робота адвокатки-посередниці. Саме завдяки її професіоналізму та досвіду у цій сфері, провівши три зустрічі, посередниця досягла позитивного результату та сприяла успішному укладенню угоди.

Неповнолітні підозрювані щиро покаялись, попросили вибачення та зобов’язались більше такого правопорушення не вчиняти. Умовами угоди стало повернення товару до магазину. Але оскільки частина товару була пошкоджена, то із представником магазину погодили відшкодування матеріальної шкоди у певний строк.

Як результат, Конотопський міськрайонний суд Сумської області постановив неповнолітніх від кримінальної звільнити, а кримінальне провадження закрити.

Даний приклад є черговим кейсом успішної реалізації «Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення» на теренах Сумщини.

«Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення спрацювала успішно та надала шанс на виправлення дівчатам. Важливим залишається аспект результативності, а саме того - чи не підуть Аліна та Ганна по хибному шляху злочинного життя. Тому завершальним етапом Програми, але не менш важливим, є ресоціалізація таких підлітків. Цей етап, щоб закріпити та підтвердити спроможність пілотного проєкту Програми », – наголошує адвокатка-посередниця Олена Дерев’янко.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь