Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Відзначення Дня пам`яті героїв небесної сотні

Дата: 18.02.2022 14:29
Кількість переглядів: 360

В українському небі срібних зір так багато,

Серед них світять людям й душі наших солдатів.

Вони разом піднялись над Майданом лютневим

І Небесною сотнею залишились на небі…

 

Для українців 20 лютого стало жалобною датою. Пам'ятний день встановлено указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні.

Напередодні цього дня, 18 лютого, біля Алеї пам`яті загиблим воїнам АТО, Вільшанською селищною територіальною громадою вшановано пам'ять загиблих мітингувальників. У меморіальному заході взяли участь секретар селищної ради Сергій Пироженко, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Ярослав Мельник, працівники відділів та структурних підрозділів виконавчих органів селищної ради, небайдужі жителі Вільшанщини.

До присутніх звернувся секретар селищної ради Сергій Пироженко, який у своєму виступі  зазначив, що цього дня ми вшановуємо пам’ять тих громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України.

Ведуча заходу Світлана Трубачова закликала сьогодні згадати у молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє,  серед яких є наші земляки: Олександр Іщенко, Олександр Максюта, Василь Євстигнеєв,  Ігор Владов. Зазначила, що 20 лютого виповнюється річниця з дня загибелі нашого земляка Ігоря Владова – солдата, механіка-телеграфіста 54-ої окремої механізованої бригади, який загинув 2016 року під час виконання службових обов'язків в районі міста Слов'янськ, Донецької області. Йому було 34 роки.

Учасниками заходу вшановано хвилиною мовчання пам`ять Героїв Небесної Сотні та всіх борців, активістів, які боролися за незалежність нашої країни, які стали на захист власної культури, мови та прагнень до європейського майбутнього, віри у власні ідеали.

Традиційно жалобний захід проведено із церемонією покладання живих квітів до пам`ятних знаків – Алеї пам`яті загиблих воїнів АТО та пам’ятника молодим патріотам, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

 

Вічна пам'ять Героям Небесного Легіону! Слава Україні!

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь