Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Інформація про введення воєнного стану

Дата: 24.02.2022 10:11
Кількість переглядів: 219

Сьогодні, 24 лютого 2022 року Верховна Рада затвердила указ Президента України Володимира Зеленського щодо введення воєнного стану на всій території України. Воєнний стан запровадили через військове вторгнення Росії до України.

Воєнний стан – це особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності та передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загрози небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності, а також тимчасове, зумовлене загрозою, обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина та прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії цих обмежень.

«Цивільним громадянам України варто залишатися вдома. Попередьте своїх близьких про те, що відбувається. Подбайте про тих, хто потребує допомоги. Сьогодні від вас потрібно – спокій, по можливості залишайтеся вдома. Ми працюємо, армія працює, працює весь сектор безпеки і оборони. Без паніки, ми сильні, ми всіх переможемо, бо ми це Україна. Слава Україні" - зазначив у своєму зверненні президент.

Прошу зберігати спокій, не піддаватися паніці та залишатися вдома.

Ознайомитися із Законом України "Про правовий режим воєнного стану" можна за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/389-19#Text.

 

 

Селищний голова                                               Микола ПАРАНЧЕВСЬКИЙ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь