Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Уряд анонсував запуск всеукраїнської програми «Сади Перемоги»

Дата: 04.04.2022 11:00
Кількість переглядів: 331

В Україні запускають масштабну ініціативу «Сади Перемоги» для забезпечення країни харчовими продуктами.

«Через війну в Україні, яку розв’язала росія, третина українців можуть мати проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів. Тому в нашій державі ініційовано впровадження ініціативи «Сади Перемоги» – надання консультаційної підтримки територіальним громадам та домогосподарствам, які займатимуться городництвом, зберіганням та переробкою продукції тощо», - заявив заступник міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря.

За словами Лукері, ініціатива – це відповідь українців ворогу на загрозу голоду, це про самозайнятість сотень тисяч людей, відволікання від психологічного тиску війни та забезпечення харчовими продуктами всієї країни.

У Мінрегіоні рекомендують громадам активно долучитися до ініціативи, адже це буде спільним внеском у перемогу України.

Ініціатива «Сади Перемоги» потребує розроблення плану дій із самозабезпечення громади основними харчовими продуктами, який має визначати їх орієнтовні обсяги виробництва, які після задоволення власних потреб можуть бути спрямовані для Збройних сил України і громад.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня Президент Володимир Зеленський у зверненні до парламенту Королівства Нідерланди заявив, що російські загарбники цілеспрямовано руйнують аграрний потенціал України, що може призвести до продовольчої кризи у світі.

Сади Перемоги - всеукраїнська ініціатива, спрямована на ефективне використання кожного клаптику землі для вирощування продовольства.

Сади Перемоги - всеукраїнська кампанія, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні, яка реалізується Міністерством розвитку громад та територій України і Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з проєктом міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в України» (SURGe), що впроваджується Alinea International за фінансової підтримки Уряду Канади.

Ми закликаємо кожну українку та українця посадити Сад Перемоги у своєму домогосподарстві, на балконі чи прибудинковій ділянці.

Ми закликаємо громади мобілізувати зусилля та використати всі доступні земельні ресурси для вирощування продовольства: пустирі, парки й галявини, задні двори.

Ми закликаємо бізнес та міжнародних партнерів допомогти українцям насінням, добривом, новітніми технологіями вирощування, пальним та технікою для обробки землі, обладнанням для переробки та зберігання продуктів.

Долучайтеся до Городніх військ України - допомагайте ефективно використати кожен клаптик нашої землі задля спільної Перемоги! 

 

А чи знаєте ви скільки продуктів ми споживаємо за рік? А споживаємо ми чимало!

Для того, щоб розуміти, чим потрібно запасатися і що саджати у своїх Садах Перемоги, ми підготували коротеньку інформацію про річну потребу в продуктах для однієї людини.

Отже, за рік ми споживаємо, приблизно:

202 кг молока та молочних продуктів;

56,5 кг фруктів та ягід;

майже 97 кг хліба, макаронних виробів та круп;

близько 54 кг м’яса;

164 кг різних овочів;

12,5 кг риби;

приблизно 278 штук яєць;

майже 28 кг цукру;

12,3 кг олії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь