Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають БВПД будуть відновлені

Дата: 02.05.2022 10:19
Кількість переглядів: 144

Оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, в період воєнного часу будуть відновлені. Видатки на оплату послуг адвокатів, які співпрацюють з системою БПД, отримали статус захищених видатків бюджету.

За ініціативою Координаційного центру з надання правової допомоги постановою Кабінету Міністрів України від 09 квітня 2022 р. № 420 внесено зміни до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану (https://bit.ly/3xiAgWP)

Адвокати є важливими партнерами системи БПД. Виключними повноваженнями адвокатів, які співпрацюють з системою БПД, є захист осіб у кримінальному процесі. Також адвокати, які співпрацюють з системою БПД, представляють інтереси незахищених верств населення – малозабезпечених, учасників бойових дій, ВПО та інших осіб, які визначені законом «Про безоплатну правову допомогу», у цивільних та адміністративних справах.

Сьогодні, коли триває війна, адвокати не припиняють надавати безоплатну вторинну правову допомогу українцям. Завдяки цьому громадяни нашої країни навіть у цей складний час мають можливість вирішити свої життєві проблеми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь