Результати проєкту EU4Skills: про зайнятість випускників за професіями з приготування страв та напоїв
У попередньому матеріалі проєкту EU4Skills, розміщеному на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбук, ішлося про випускників професій з приготування страв та напоїв, у тому числі кухарів. Наразі буде наведена інформація про їхню зайнятість.
Частка зайнятих випускників професій з приготування страв та напоїв (за результатами онлайн-опитування) в області склала 70% (в цілому по області 72%). По 10 пілотних областях частка зайнятих випускників цієї сфери професій склала 66% (в цілому – 67%).
87% працюючих випускників мають постійну роботу, 9% – тимчасову роботу, 4% є самозайнятими особами.
Із числа зайнятих випускників 91% працює в Кіровоградській області (в цілому за всіма професіями ця частка склала 84%). За кордоном працюють тільки 2% випускників.
Розмір заробітних плат склав менше 10 тисяч грн у 89% випускників.
Тривалість пошуку роботи склала менше трьох місяців у 96% випускників. При цьому працевлаштовані протягом місяця 69% випускників.
27% випускників знайшли собі роботу під час проходження практики (стажування) в період навчання, 24% – за сприяння вчителів (майстрів), 14% – за допомогою особистих контактів (друзів, родичів), 23% – унаслідок прямих контактів з роботодавцями.