Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Україна відзначає 8 травня День пам`яті та примирення та 9 травня День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Дата: 06.05.2022 13:54
Кількість переглядів: 246

Друга світова війна, у якій загинуло від 50 до 85 мільйонів людей, стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Україна вшановує пам'ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. Ця війна стала можливою через змову антигуманних режимів – нацистського і радянського. Крім того, слабкість, страх і нерішучість західного світу заохочували агресорів до все більшого масштабу злочинів.

Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціною стали надзвичайні втрати упродовж 1939-1945 років українців та представників інших національностей, які проживали на нашій землі. Тоді загинуло понад 8 мільйонів людей.

Ми добре знаємо ціну війни, тому для нас головне – МИР.

На жаль, історія циклічна і має змогу повторюватися. Ми знову переживаємо жахіття війни, але вже не від нацизму Німеччини, а з боку російської федерації, яка стояла пліч-о-пліч з нами в боротьбі за життя у Другій світовій війні. Жаль, що слова «Ніколи знову» для росії нічого не означають. Жаль, що російський народ не має історичної  пам`яті. 

Але ми сильні. Під загрозою з боку російської агресії ми, українці, як ніколи стали єдиними та згуртованими. Ми стали українською нацією, яка  вправно дає відсіч росії, що зазіхає на нашу землю, країну, свободу, віру та майбутнє. Ми пам`ятаємо минуле і змирилися з ним, але ми не дозволимо зруйнувати наше майбутнє. Ми не змиримося та не пробачимо всього того жаху війни, що розв’язала російська федерація. Ми не примирюємося з тим, що росія хоче відібрати внесок наших предків у Перемогу над нацизмом у Другій світовій війні.

Сьогодні ми відзначаємо День пам`яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, але скоро, я впевнений, що відзначатимемо і День перемоги над російською агресією.

Нехай болючі уроки історії додають нам мудрості й сили духу, а Перемога у Другій світовій війні залишиться символом національної гордості, військової слави й доблесті українського народу, навіки вписаною у героїчний літопис нашої героїчної батьківщини – України.

 

 

 

З повагою, селищний голова                            Микола ПАРАНЧЕВСЬКИЙ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь