Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Життя громади в умовах воєнного стану

Дата: 16.05.2022 15:39
Кількість переглядів: 171

Як і кожна громада, ми не стоїмо осторонь, а приймаємо активну участь у наближенні дня нашої Перемоги. Кожен житель нашої громади хоче бути причетним до цієї великої події. Наша громада відкрита як і для людей, які потребують допомоги, так і для громадських чи волонтерських організацій, фондів, підприємців, небайдужих громадян для співпраці. Адже разом ми сила. Тільки разом ми здолаємо всі труднощі та побудуємо майбутнє, в якому буде мирне та спокійне життя.

Селищна рада, окрім залучення гуманітарної допомоги, також робить закупівлю продуктів самостійно. Так, для потреб переселенців у підприємства «ДоброМлин» смт Добровеличківка придбано 1700 кг крупи (пшенична, ячнева, кукурудзяна) на суму 23 105 грн, у Первомайського молочноконсервного комбінату придбано молочну продукцію (сгущене молоко, сир плавлений, сирки глазуровані, сметана) на суму 50 778 грн. Для формування продуктових наборів кошти у сумі 46 545 грн перераховано в м.Первомайськ на придбання 1200 кг продуктів, а саме: цукру, олії, макаронних виробів, томатної пасти, овочів в асортименті.

Видача проводилась з Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) селищної ради у смт Вільшанка за зверненням громадян, які мають статус внутрішньо переміщеної особи.

Проводиться робота з благодійними фондами, організаціями, які надають допомогу щодо матеріального забезпечення внутрішньо переміщених осіб (одяг, побутова хімія, засоби гігієни, продукти харчування, дитяче харчування, тощо).

Зокрема, на базі Вільшанської селищної публічної бібліотеки імені Лідії Горячко працює відділення Вільшанської організації Червоного Хреста України, де для внутрішньо переміщених осіб видається одяг та взуття. Для дітей облаштовано ігрову зону.

За період дії воєнного стану в Україні із місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій надано:

1545 л дизельного пального та 1050 л бензину для транспортного і технічного забезпечення виконання завдань воєнного часу;

виробів медичного призначення і медикаментів (в асортименті) на суму 50,0 тис.грн. для комплектування аптечок особового складу оборони.

Також в опалювальний період селищною радою було організовано заготівлю дров для забезпечення внутрішньо переміщеного населення (біженців) та опалення місць дислокації оборони.

Всього було заготовлено близько 200 складометрів дров, при цьому заготівля дров здійснювалась тільки шляхом обрізання гілок дерев та видалення самосійних дерев у полезахисних лісових смугах, які заважали обробітку землі і проїзду по польовим дорогам.

Селищною радою та її Виконавчим комітетом вживаються всі можливі заходи для вирішення питань, які приносить нам сьогодення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь