Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Придбання житла дітям-сиротам

Дата: 26.05.2022 09:26
Кількість переглядів: 249

Вже четвертий рік діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, та особи з їх числа отримують кошти для придбання житла за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Відповідно до Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2021 року №615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, житлом та підтримки малих групових будинків», право на отримання грошової компенсації мають особи віком від 16 років у порядку черговості відповідно до дати включення у списки громадян, які користуються правом позачергового одержання жилих приміщень.

Рішенням виконавчого комітету Вільшанської селищної ради від 08 червня 2021 року №93 створена комісія з визначення напрямків та об¢єктів, на які спрямовуються кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

17 вересня 2021 року рішенням даної комісії затверджено три окремих загальних списки осіб у порядку черговості відповідно до дати включення у списки громадян, які користуються правом позачергового одержання жилих приміщень:

від 16 до 23 років (всього 29 осіб, з них – дві особи з інвалідністю);

від 23 до 35 років (всього 14 осіб, з них – одна особа з інвалідністю);

старші 35 років (таких осіб не має).

Виплата грошової компенсації на умовах співфінансування з державного, місцевих бюджетів та/або інших джерел, не заборонених законодавством, здійснюється залежно від віку особи:

для осіб від 23 років до 35 років – 70 відсотків граничної вартості житла з подальшим зменшенням частки державного бюджету на 10 відсотків щороку, до 50 відсотків – у 2023 році та наступних роках;

для осіб старше 35 років – 30 відсотків граничної вартості житла компенсується з державного бюджету, у 2022 році та наступних роках грошова компенсація у розмірі граничної вартості житла здійснюється за рахунок місцевих бюджетів;

придбання житла для осіб до досягнення ними 23-річного віку здійснюється за рахунок державного бюджету в розмірі 100 відсотків граничної вартості житла.

Дані списки були направлені регіональній комісії для формування регіональних списків.

Згідно протоколу №2 від 30 вересня 2021 року засідання регіональної комісії з питань формування пропозицій щодо розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виплату грошової компенсації отримали двоє дітей-сиріт з Вільшанської селищної ради у віці від 16 до 23 років по 382 819,00 грн. кожна (загалом по області: 64 особи у віці від 16 до 23 років, 43 особи – у віці від 24 до 35 років та 32 особи старші 35 років).

Дані особи з числа дітей-сиріт проживають поза межами Вільшанської селищної територіальної громади: одна – в Івано-Франківській області, інша – в м. Бобринець Кропивницького району Кіровоградської області. Станом на 25 травня 2022 року вони вже підібрали житло за місцем свого проживання, зібрали відповідний пакет документів та звернулися до нотаріусів для оформлення договору купівлі-продажу.

Загалом на 2021 рік в Кіровоградській області були передбачені кошти відповідної субвенції в сумі 46,2 млн. грн. Дані кошти отримали на спеціальні рахунки 139 дітей з 28 територіальних громад (з 49 територіальних громад області).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь