Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

4 червня – Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії

Дата: 03.06.2022 17:09
Кількість переглядів: 219

Історія цього дня бере свій початок з 19 серпня 1982 року, коли членами Генеральної Асамблеї ООН було прийнято рішення про заснування цього сумного свята  з акцентом на те, що під час війни гинуть не тільки військові. 

В Україні на державному рівні в Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії будуть вшановувати пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти нашої держави 4 червня.

Питання захисту дітей, що стали жертвами агресії, для нашої держави є актуальним із 2014 року, коли російська федерація розпочала війну проти України. Діти найбільш вразливі під час виникнення військової агресії. Вони не лише втрачають радість дитинства через довгі і складні процеси вирішення конфліктів, а ще й стають жертвам таких правопорушень і злочинів як: вербування і використання у військових діях, вбивства, сексуального насильства, викрадення, нападів на школи і лікарні, відмови в наданні гуманітарного доступу до дітей, депортації до країни-окупанта та незаконного їх усиновлення.

Багато маленьких  українців та українок були змушені покинути свої власні домівки та шукати прихисток як у власній країні, так і за її межами. Багато з них загинули внаслідок бойових дій, деякі зникли безвісти, а інші отримали поранення, інвалідність, психологічні та тілесні травми. Також порушуючи тему дітей і їх майбутнього, неможливо сьогодні не згадати про те, що є діти, у яких немає сьогодення – це діти, що перебувають в зоні воєнних конфліктів.

Тому Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії покликаний привернути увагу суспільства до наявної проблеми війни, до болю та страждання дітей усього світу, які піддаються фізичному та морально-психічному насильству. Нагадати людству, що саме вони, дорослі люди, є відповідальними за життя, безпеку та щасливе дитинство наших дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь