Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Вільшанщина знову втратила одного з кращих воїнів Збройних сил України

Дата: 08.06.2022 22:14
Кількість переглядів: 330

06 червня 2022 року боронячи східні рубежі нашої держави, від вогнепального осколкового поранення в наслідок артилерійського обстрілу та безпосереднього бойового зіткнення загинув військовослужбовець, старший сержант, 29-річний мешканець с. Дорожинка – Байло Ян Олексійович.

Ян проходив військову службу за контрактом з січня 2021 року.  Обіймав посаду командира бойової машини – командира механізованого відділення – бойової машини механізованого взводу механізованої роти  військової частини. «Він один вартий тисячі бійців» так про нього говорить командир  його частини. Справжній воїн та патріот держави.

В житті він був добрий, усміхнений, щирий, дружелюбний, мав багато друзів та користувався авторитетом серед знайомих та односельців. Неодноразово брав участь у спортивних змаганнях, де здобував призові місця, мав активну життєву позицію.

За життя, ще в перші дні війни Байла Яна Олексійовича за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом «За мужність ІІІ ступеня» (Указ президента України від 28 лютого 2022 року № 79 «Про відзначення державними нагородами»).

Для Вільшанської громади це дуже болюча втрата. Ми всі відчуваємо біль, коли дізнаємося, що гинуть такі молоді воїни – майбутнє українського війська і генофонд нашої нації.

Жителі Вільшанщини висловлюють щирі співчуття матері, братам, рідним та близьким з приводу непоправної та безповоротної втрати Героя – Байла Яна Олексійовича. Поділяємо горе родини та підтримуємо у годину скорботи. 

Вічна пам'ять, тобі Яне!

Герої не вмирають!

Про дату, час та місце проведення траурної церемонії повідомимо пізніше.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь