Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Вільшанщина знову втратила одного з кращих воїнів Збройних сил України

Дата: 08.06.2022 22:14
Кількість переглядів: 288

06 червня 2022 року боронячи східні рубежі нашої держави, від вогнепального осколкового поранення в наслідок артилерійського обстрілу та безпосереднього бойового зіткнення загинув військовослужбовець, старший сержант, 29-річний мешканець с. Дорожинка – Байло Ян Олексійович.

Ян проходив військову службу за контрактом з січня 2021 року.  Обіймав посаду командира бойової машини – командира механізованого відділення – бойової машини механізованого взводу механізованої роти  військової частини. «Він один вартий тисячі бійців» так про нього говорить командир  його частини. Справжній воїн та патріот держави.

В житті він був добрий, усміхнений, щирий, дружелюбний, мав багато друзів та користувався авторитетом серед знайомих та односельців. Неодноразово брав участь у спортивних змаганнях, де здобував призові місця, мав активну життєву позицію.

За життя, ще в перші дні війни Байла Яна Олексійовича за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом «За мужність ІІІ ступеня» (Указ президента України від 28 лютого 2022 року № 79 «Про відзначення державними нагородами»).

Для Вільшанської громади це дуже болюча втрата. Ми всі відчуваємо біль, коли дізнаємося, що гинуть такі молоді воїни – майбутнє українського війська і генофонд нашої нації.

Жителі Вільшанщини висловлюють щирі співчуття матері, братам, рідним та близьким з приводу непоправної та безповоротної втрати Героя – Байла Яна Олексійовича. Поділяємо горе родини та підтримуємо у годину скорботи. 

Вічна пам'ять, тобі Яне!

Герої не вмирають!

Про дату, час та місце проведення траурної церемонії повідомимо пізніше.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь