Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Вільшанщина віддала останню шану та провела в останню путь військовослужбовця, Героя - 29-річного Байла Яна Олексійовича

Дата: 10.06.2022 13:32
Кількість переглядів: 317

Сьогодні, 10 червня із сльозами на очах та з квітами в руках в с. Дорожинка біля будинку матері загиблого військовослужбовця зібралися усі рідні та близькі, друзі, односельці, всі, хто знав, любив та поважав Героя Байла Яна Олексійовича аби віддати йому останню шану та провести в останню путь.

Сьогодні до лав Небесного легіону захисників України приєднався і наш земляк, син, брат, друг, Герой – Ян. Він був частиною сталевої незламної сили на ім`я Збройні сили України, яка оберігає нас від жахіть війни. Людиною, яку не зламала війна і яка сміливо дивилася ворогові у вічі і без вагань йшла у бій із словами: «Якщо не ми – то не ми!».

Ян проходив військову службу за контрактом з січня 2021 року.  Обіймав посаду командира бойової машини – командира механізованого відділення – бойової машини механізованого взводу механізованої роти  військової частини. «Він один вартий тисячі бійців» – так про нього говорить командир  його частини. Справжній воїн та патріот держави.

За життя, ще в перші дні війни Байла Яна Олексійовича за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом «За мужність ІІІ ступеня» (Указ президента України від 28 лютого 2022 року № 79 «Про відзначення державними нагородами»).

У хоробрості і мужності немає віку, добре серце і щиру душу не можливо підробити, а вірну дружбу не купиш за гроші. Не дивлячись на свій молодий вік, Ян все це розумів і жив по совісті і так, як йому підказувало його серце і розум. Тому мав авторитет, прихильність, повагу і любов до себе односельців, друзів, знайомих та побратимів. Його кожен по своєму поважав та любив.

Добрий, відкритий, світлий, веселий та завжди усміхнений, товариський та дружелюбний, взірець для наслідування для багатьох людей – таким був і залишиться назавжди в наших серцях Ян, а ще Герой і справжній син своєї країни, незалежність і суверенітет якої він відстояв власним життям.

Від імені жителів Вільшанської громади, виконавчого комітету селищної ради та депутатського корпусу висловлюємо щире, глибоке співчуття матері, братам, рідним та близьким з приводу непоправного горя. Прийміть слова подяки за те, що виховали патріота та справжнього захисника України. Нехай Господь Бог допомагає Вам перенести важкий біль несправедливої втрати рідної людини.

Світла і вічна пам'ять сину, брату, другу, військовослужбовцю, побратиму, односельцю, Герою – Яну!

Герої не вмирають!

Похований Ян на кладовищі своєї малої батьківщини – в с. Дорожинка.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь