Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Чи можна через Дію подати заяву про надання статусу безробітного громадянам, які працювали на тимчасово окупованих територіях?

Дата: 13.06.2022 10:19
Кількість переглядів: 95

Питання реєстрації громадян як безробітних на період дії воєнного стану врегульовані постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 334 “Деякі питання реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплати допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану” (із змінами, внесеними постановою від 29.04.2022 № 509).

Серед іншого, вказаною постановою врегульовані питання реєстрації безробітних засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Портал Дія). Таку можливість мають також громадяни, які працювали (та звільнилися) на територіях, які тимчасово окуповані або де ведуться активні бойові дії. Подати заяву є можливість до будь-якого центру зайнятості (логічним є подання заяви до центру, який обслуговує територію, де фактично проживає громадянин. Наприклад, якщо особа перебуває в м. Олександрії, то заява може бути подана до Олександрійського міськрайонного центру зайнятості).

Послідовність дій щодо подання заяви визначена в пункті 1 вказаної постанови. Громадяни мають знати, що вони можуть не подавати до центру зайнятості (в день першого фактичного відвідування) стандартний перелік документів (якщо окремі з документів відсутні). Відсутня інформація, яка необхідна для реєстрації та пошуку роботи, буде (по можливості) отримана Порталом Дія з відповідних державних інформаційних ресурсів.

Примітка. Ознайомитись з повним текстом постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 334 (із змінами) можна на вебсторінці Верховної Ради України.

Детальніше за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/334-2022-%D0%BF#Text


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь